У стаціонарному відділенні № 1 відкрили капітально відремонтоване неврологічне відділення на 50 ліжок

Результати  роботи Лозівський міський голова Сергій Зеленський оглянув разом з головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко 24 серпня.

Загальна сума витрачених  коштів на проведення ремонтних робіт та закупівлю необхідного медичного обладнання, меблів, устаткування та предметів  для сучасного неврологічного  відділення   склала близько  11 мільйонів гривень.

Кількість хворих неврологічного профілю кожного року невпинно зростає. особливо хворі з інсультом, говорять медики.  Тому втілення проєкту  щодо сучасного  неврологічного  відділення дуже важливе питання для Лозівської й сусідніх громад і районів, внутрішньо-переміщених осіб. Протягом 2022 року в відділенні  проліковано – 2327 осіб ( в тому числі хворі на інсульт 431). З початку цього  року  – 1778 осіб ( в тому числі хворі на інсульт 351).

Наразі у відділенні перебуває 62 пацієнта.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко відзначила роботу керівника громади Сергія Зеленського та його команди у напрямку розвитку медичної галузі Лозівської тергромади: «Сьогодні відкрили чергове відремонтоване відділення у Лозівській лікарні. Ремонти, оснащення, створені умови для пацієнтів – все на дуже високому рівні, якісні й виконані у короткі терміни.  Бачу, що працюють чудові лікарі. Весь персонал налаштований на одужання пацієнтів. Дотримані усі норми інклюзії.»  

Окрім ремонтних робіт, у неврології працюють у напрямку створення умов для сучасної реабілітації  пацієнтів з інсультом та пацієнтів з ураженням опорно-рухового апарату, поінформували медики. В установі реалізують проєкт «Рання реабілітації – повноцінне життя», який виграли в обласному конкурсі місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє». У його рамках придбають реабілітаційного  обладнання  майже на 1 мільйон гривень.  

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада