У Лозівській громаді вшанували пам’ять загиблих захисників, які віддали життя за незалежність України.

Сьогодні відзначають День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. День вшанування заснували в 2019 році за указом Президента Володимира Зеленського. Дата 29 серпня обрана в пам’ять про Іловайську трагедію 2014 року. Війна в Україні триває вже 9 років, а повномасштабне вторгнення – 1,5 року. 

“Наш святий обов’язок зберегти пам’ять про полеглих героїв та підтримати рідних. Понад тридцять дітей Лозівської громади втратили батьків у російсько-українській війні. Ми в неоціненному боргу перед ними. Намагаємося допомагати всім необхідним. 

Спільно з родинами загиблих оборонців працюємо над облаштуванням сектору військових поховань під назвою “Поле слави”, над встановленням мультимедійних об’єктів з інформацією про загиблих земляків, 

над Книгою пам’яті та сквером полеглим бійцям. У кожному навчальному закладі нині впорядковані куточки пам’яті про славетних випускників, які до останнього подиху боролися з російськими окупантами.

На жаль, є об’єктивні причини, що уповільнюють роботу із вшанування пам’яті. Про деяких бійців наразі складно зібрати вичерпну інформацію. Усі причетні служби та об’єднання дуже уважно і виважено підходять до деталей, бо тут немає права на помилку. Всі наші полеглі герої заслуговують максимальної уваги та шани. 

Господи, даруй Царство Небесне усім загиблим захисникам України. Збережи воїнів,  які нині боронять рідну землю. 

Лише разом все переборемо та переможемо! 

Слава Україні!

Героям Слава!”, зазначив Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада