У Лозовій за підтримки Європейського інвестиційного банку облаштують дитячу поліклініку

Проєкт Лозівської громади «Дитяча поліклініка майбутнього» пройшов попередній відбір у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України. Вивчити технічну можливість реалізації задумів, Лозову з робочою поїздкою відвідали експерти Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй.  Оглянули приміщення та  обговорили деталі проєкту з медиками, комунальниками та проєктантом.

Розмістять медичний заклад в триповерховій прибудові до міської поліклініки. Будівлю відремонтують з урахуванням сучасних будівельних норм, облаштують меблями та медичним обладнанням. Врахують доступність для діток з особливими потребами.

  • Ми вже давно мріємо зібрати усіх дитячих спеціалістів в одній будівлі й створити для наших дітей гідні умови для отримання медичних послуг, – зауважує Людмила Найдук, заступник медичного директора з дитинства та пологової допомоги Лозівського ТМО. – Якщо ми отримали підтримку Міністерства, обласного керівництва, нашої громади, ми впевнені, що цього доб’ємося і втілимо проєкт у життя.

У поліклініці створять усі необхідні умови для прийому педіатрів, вузьких спеціалістів. Відновлять роботу басейну. Значну увагу приділять заходам з реабілітації, особливої актуальності вони набули під час війни, говорить Людмила Найдук. Лозівська громада наразі приймає понад 3 тисячі дітей з деокупованих міст та сіл, а також з населених пунктів, де велися або ведуться бойові дії.  

На сьогодні для роботи дитячої поліклініки у наявності є достатня кількість спеціалістів, досить кваліфікованих та з великим досвідом, зазначає Людмила Найдук. Проте заклад ще потребуватиме додаткових педіатрів, дитячого невролога, реабілітолога, лікарів функціональної діагностики, лікувальної фізкультури. Щодо необхідності цих фахівців зробили заявку на Департамент охорони здоров’я ХОВА.  

Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував  за підтримку начальнику Харківської обласної військової адміністрації Олегу Синєгубову, голові Харківської обласної ради Тетяні Єгоровій-Луценко, Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада