Якої допомоги потребує Лозівська тергромада у сфері водопостачання та водовідведення – вивчають благодійники з Нідерландів

Сьогодні, 12 вересня, з робочою поїздкою до Лозової завітав Йерун Кеттинг, засновник та голова правління благодійного фонду «Lifeline Ukraine». Зустрівся з Лозівським міським головою Сергієм Зеленським і керівниками ДП «Лозоваводосервіс».

Також Йерун Кеттинг, разом з колегами, проїхався містом та оглянув пошкоджені російськими ракетними обстрілами – Палац культури та житлові будинки. Ознайомився з наслідками ракетних ударів, які виникли на мережах водопостачання та водовідведення.  

  • Проблеми з водопостачанням та водовідведенням міста існували й до повномасштабного вторгнення, загострилися вони після ракетних обстрілів, наголошує Лозівський міський голова Сергій Зеленський. – У наслідок вібрації, пішов зсув грунтів й відбуваються постійні обвали колекторів. Весною ми ліквідували масштабну аварію на центральному колекторі по вулиці Машинобудівників, вона була зумовлена ракетним ударом по Палацу культури. І це не єдиний приклад.

Наразі потребує реконструкції водогін по вулиці Свободи протяжністю 1,7 кілометра, продовжує міський голова.  Неподалік нього, ракета влучила у приватний сектор. На його реконструкцію потрібно понад 37 мільйонів гривень.

Також голова Лозівської тергромади розповів про існуючі проблеми з водогоном від Краснопавлівки до Лозової.

«Сфера водних ресурсів – одна з розвинених у Нідерландах, – розповідає   Йерун Кеттинг. – Тому  Голандська асоціація з питань водоресурсів  вирішила запропонувати Україні допомогу саме у цій галузі. Мета моєї поїздки до Лозової – це збір інформації про стан водомереж  та існуючі проблеми, а ми бачимо, що вони дійсно існують, і вони серйозні.  Ці дані ми донесемо Голандській асоціації. Проаналізувавши їх, саме вона вирішуватиме, яку допомогу надавати та звідки залучити кошти.»

Гуманітарну допомогу Lifeline Ukraine надає Україні з березня минулого року. Допомоги вже надано на 8 мільйонів євро. Вона різноманітна – медикаменти, генератори, медичне обладнання, одяг та багато іншого.  Підтримують лікарні, пункти компактного проживання внутрішньо-переміщених осіб.

Також  допомагають твердопаливними котлами.  Лозівська міська територіальна громада отримала від Lifeline Ukraine 70 буржуйок(твердопаливні котли) та 1396 електричних подовжувачів.

У ході робочої поїздки  Йерун  Кеттинг відвідав дві багатодітні родини Лозівської тер громади, яким виділені саме такі твердопаливні котли.  

Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував гостям за зустріч та зацікавленість нагальним для міста питанням – проблемою водопостачання та водовідведення й висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.  

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада