Директорка асоціації “Медична та благодійна допомога Франція-Україна” відвідала заклади медичної та соціальної сфери Лозівської громади

У стаціонарному відділенні № 1 – Діана Дольс вивчала потреби у ремонті другого крила неврології. У реабілітаційному центрі Жемчужинки оглянула приміщення, які планують відремонтувати та облаштувати для розширення реабілітаційних послуг дорослих дітей з інвалідністю. Цьому напрямку роботу наразі у Центрі приділяють велику увагу.

– Переважно наша допомога зосереджена на медицині – це обладнання і ліки. Також організація працює у напрямку забезпечення генераторами, фільтрами для очищення води, займається питаннями водопостачання. Надає допомогу освітнім закладам і потребуючим верствам населення. Сьогодні вивчали потреби у Лозовій, розглядатимемо можливості допомоги.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував французькій стороні за допомогу громаді. Отримані з початку повномасштабного вторгнення генератори, у тому числі і від Франції, дали змогу забезпечити роботу підприємств критичної інфраструктури у зимовий період. Також неодноразово громада отримувала ліки та засоби гігієни для медустанов.

У ході поїздки Діана Дольс поспілкувалася з керівниками установ, вислухала потреби, намітала плани щодо подальшої співпраці.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада