У Лозівській тергромаді затвердили бюджет на 2024 рік

Доходи Лозівської громади на наступний рік передбачені у сумі  693,4 млн грн, з них власні находження – 473,3 млн грн. У такому обсязі депутати проголосували бюджет-2024 на сесії міської ради 14 грудня. 

Офіційно дохідна та видаткова частини збалансовані, однак лише на заробітну плату та енергоносії бракує майже 140 млн грн.  Про це повідомила начальниця Фінансового управління міської ради Лариса Лукашенко. 
Умовний дефіцит бюджету для нормальної роботи громади загалом складає 40% або більше 230 млн грн, зазначив Лозівський міський голова Сергій Зеленський. Керівник громади назвав кілька основних причин: двоетапне підвищення мінімальної заробітної плати, подорожчання енергоносіїв та інфляція. 
«Зважаючи на економічну ситуацію, сьогодні ми не бачимо передумов економічного зростання, збільшення сплати місцевих податків, а навпаки. Утім драматизувати не будемо, маємо бачення, прийматимемо рішення щодо економії та залучення додаткових коштів», – розповів Сергій Зеленський. 
Найбільший ризик міський голова вбачає в утриманні комунальної сфери. Теплопостачальні підприємства громади досі не отримали понад 120 млн грн державної компенсації за різницю тарифів, на наступний рік прогнозують ще 60 млн грн. 
Для порівняння торік затверджували бюджет у 634,5 млн грн, з них 375 млн грн – власні надходження. Попри вилучення з жовтня ПДФО військових, рятувальників та поліціянтів, Лозівська громада продовжує підтримувати захисників. На сесії 14 грудня додатково виділили майже 8 млн грн, загальний обсяг допомоги силовикам перевищує 70 млн грн.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада