У Лозовій продовжують працювати над розробленням Статуту громади

В онлайн-форматі фахівці Лозівської міської ради зустрілися з експертами Полтавського регіонального офісу проєкту USAID  «ГОВЕРЛА», який опікуються громадами Харківської, Сумської та Чернігівської областей, надаючи фахові консультації у розробленні Статутів територіальних громад.

  • Для нас питання розроблення Статуту – дуже актуальне. Ми вдячні проєкту USAID «ГОВЕРЛА» і безпосередньо Полтавському офісу за допомогу, – говорить Юрій Кушнір, секретар Лозівської міської ради. – На сьогодні, нами  розроблено проєкт розпорядження про створення робочої групи з розробки проєкту Статуту Лозівської тергромади. Ми готові до роботи, співпраці та досягнення результату.

Лозова вже має досвід створення Статуту міста. Його було прийнято у 2013 році, розповідає керуюча справами виконавчого комітету Лозівської міської ради Тетяна Запорожець. Тоді на його створення пішло більше ніж пів року.

Фахівці зауважують, робота над Статутом дійсно тривала й кропітка. Кожна громада, окрім загальних правил з його розроблення, потребує індивідуального підходу. У рамках співробітництва з Лозівською громадою фахівці нададуть алгоритм дій, за якими напрямками необхідно рухатися, починаючи з утворення робочої групи, поетапної розробки статуту з його громадським обговоренням та низкою інших важливих етапів. Нададуть підтримку у розробці кожного розділу його інформативного максимального наповнення.

До збору інформації, її напрацювання та структурування  рекомендували залучати активну громадськість та молодіжне середовище. Статут створюється не формально, за ним громада живе і будує свій стратегічний розвиток, відзначають фахівці.

У ході зустрічі фахівці Лозівської міської ради розповіли про свої напрацювання та поставили ряд питань, які виникають під час збору та узагальнення інформації. З експертами Полтавського офісу обговорили нормативні документи, якими керуються при розробці Статуту.    

 

 

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада