У Лозовій відбулися громадські слухання щодо розроблення Генеральних планів трьох сіл

Представники ТОВ «УКР-ГРУППРОЕКТ» та ТОВ «Архітектурно-просторове планування» 19 грудня в режимі відео конференції презентували проєкти містобудівної документації Генеральних планів з планами зонування територій сіл Домаха, Українське та Миролюбівка.

Розробники доповіли про місце і положення в системі розселення; транспортні зв’язки з іншими населеними пунктами; наявність санітарно-захисних зон підприємств та інших об’єктів; архітектурно-планувальні рішення та перспективний територіальний розвиток цих населених пунктів. Поінформували про стан інженерних комунікацій населених пунктів та необхідність їх розвитку.

Говорили про існуючий стан демографічної ситуації, що склалась в селах, наявність житлового фонду.

Під час слухань врахували пропозицію старости Домаського старостинського округу стосовно зменшення санітарно-захисних зон водойм. У Генеральному плані села Миролюбівка взяли до відома  інформацію старости стосовно розміщення пожежного депо, яке згідно вимог ДБН повинно бути в наявності у кожному населеному пункті, позначення будівель та дренажної каналізації.

За результатами слухань представлені матеріали проектів Генеральних планів ухвалені та будуть передані на розгляд архітектурно-містобудівної ради відповідного рівня.

Наявність Генеральних планів дасть можливість упорядкувати містобудівну та  землевпорядну документацію  населених пунктів, забезпечити їхній розвиток.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада