Лозівська громада та Дитячий фонд ООН, ЮНІСЕФ намітили напрямки подальшої співпраці

Представники Харківського офісу Дитячого фонду ООН, ЮНІСЕФ завітали до Лозової 1 лютого. Зустрілися з керівництвом громади та обговорили напрямки співробітництва в галузях соціальної сфери, житлово-комунального господарства, медицини та освіти.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський висловив вдячність представникам організації за увагу до Лозівської тергромади. Подякував за допомогу отриману у рамках вже існуючої співпраці та можливість її розширення.
Висловив вдячність за сприяння цій роботі Харківській обласній військовій адміністрації, її керівнику Олегу Синєгубову та заступнику Віті Ковальській.

– Ми приїхали запропонувати Лозівській громаді більш комплексну співпрацю ніж та, яка вже існує, – наголосила Людмила Паламар, керівниця Харківського офісу Дитячого фонду ООН, ЮНІСЕФ. – Нами спільно з ХОВА розроблена Програма співпраці з громадами Харківщини. Вона полягає у тому, щоб разом з вами розробити й втілити проєкти в усіх напрямках роботи, які ЮНІСЕФ готовий запропонувати. Тобто все, що ми вміємо і з чим працюємо готові впроваджувати у вашій громаді.
Відзначила, що таке спіробітництво пропонують не кожній громаді. До Лозівської приїхали бо знають, що саме тут є можливість налагодити тісну, довгострокову, а головне – продуктивну співпрацю. Олена Паламар назвала основні напрямки.

• Соціальна сфера. Впровадження національної реформи системи догляду дітей, альтернативні форми їх виховання та покращення соціальних послуг для дітей. Допомога в організації роботи Центру життєстійкості.
• Освітня галузь. Допомога у переході на очне навчання. Укриття у закладах освіти. Підвищенні кваліфікації вчителів. Покращення якості води.
• Охорона здоров’я. Медичні набори та обладнання. Впровадження нової патронажної моделі. Організація навчання фахівців у даному напрямку роботи
• Житлово-комунальне господарство – у планах продовжити співпрацю з ДП «Лозоваводосервіс» у покращенні якості водопостачання жителів громади.
• Продовження реалізації Програми грошової допомоги. За минулий рік у Харківській області родинам з дітьми за сприяння ЮНІСЕФ надано грошової допомоги на суму 380 мільйонів гривень.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський наголосив, що найбільшої підтримки Лозівська громада потребує у сфері житлово-комунального господарства. Лише по водоканалізаційному господарству необхідно негайно вирішити п’ять критичних проблем.
Щодо соціального напрямку – голова громади просив приділити увагу роботі реабілітаційного Центру «Сяйво життя», де послуги отримують діти з інвалідністю з Лозівської та сусідніх громад, а також внутрішньо-переміщені особи. Поінформував, що вже реалізуються заходи з організації Центру життєстійкості.
Відзначив, що на сьогодні, гостро стоїть питання облаштування в освітніх закладах бомбосховищ та укриттів. Лозівська громада відшукує джерела фінансування на ці потреби. Також просив звернути увагу на підтримку інклюзивної освіти.
У медичній галузі – акцентував увагу на доукомплектування магнітно-резонансним томографом приймального відділення стаціонару № 1. Лозівське термедоб’єднання набуло статусу кластерної лікарні, відповідно кількість пацієнтів збільшилася. Тому наявність такого обладнання вкрай необхідна, наголосив голова Лозівської громади.

Після завершення загальної зустрічі, представники ЮНІСЕФ вислухали запити та проблеми фахівців у галузі ЖКГ, освіти, соціальної сфери, медицини. Отриману інформацію проаналізують, узагальнять та намітять план дій в рамках якого й здійснюватиметься подальша співпраця.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *