Родинам загиблих Героїв з Лозівської громади передали державні нагороди

Відзнаки вручили Лозівський міський голова Сергій Зеленський, заступник начальника Лозівської районної військової адміністрації Юлія Іваненко, голова Лозівської районної ради Вадим Гоч, заступник начальника Лозівського районного територіального Центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Сергій Наконечний.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників України. Їхні імена навічно увійдуть в нашу історію, вони житимуть у пам’яті українського народу, як мужні оборонці рідної землі.

Відповідно до Указу Президента України від 16 серпня  2023 року №488 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено солдата ПОНОМАРЬОВА Євгена Олеговича (посмертно), який загинув 26 березня 2023 року біля населеного пункту Стельмахівка Луганської області при захисті Батьківщини, виявивши стійкість та мужність, під час виконання бойових завдань в складі підрозділу, отримавши поранення несумісні з життям. Орден вручений батькам Людмилі Володимирівні та Олегу Євгеновичу.

Відповідно до Указу Президента України від 16 серпня  2023 року №488 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено солдата ХАРЧЕНКА Ігоря Вікторовича (посмертно), який загинув 8 червня 2023 року під час ведення бойових дій поблизу населеного пункту Новодарівка Пологівського району Запорізької області. Орден вручений матері Тамарі Яківні.

Відповідно до Указу Президента України від 08 вересня     2023 року №573, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено солдата КАЛИНУ Ростислава Васильовича (посмертно), який загинув 8 квітня 2023 року під час мінометного обстрілу з боку військових формувань російської федерації поблизу населеного пункту Роздолівка Донецької області. Орден вручений батькам Світлані Василівні та Василю Павловичу.

Відповідно до Указу Президента України від 15 вересня 2023 року №587 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня та медаллю «За військову службу Україні» нагороджено старшого солдата РИБАКА Ігоря Сергійовича (посмертно), який загинув 3 червня 2023 року біля населеного пункту Берестове Куп’янського району Харківської області при захисті Батьківщини, виявивши стійкість та мужність, під час виконання бойових завдань в складі підрозділу. Відзнаки вручили батькам Ірині Василівні та Сергію Володимировичу.

Відповідно до Указу Президента України від 28 вересня 2023 року № 597, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено головного сержанта БОРЕЦЬКОГО Сергія Аполлінаровича (посмертно), який загинув 13 січня 2023 року в районі населеного пункту Сіверськ Бахмутського району Донецької області під час виконання бойового завдання. Орден вручений дружині Тетяні Юріївні.

Відповідно до Указу Президента України від 28 вересня 2023 року №599 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено солдата ВЛАСЕНКА Богдана Олександровича (посмертно), який загинув 12 травня 2023 року в результаті штурмових дій противника, які супроводжувались артилерійським та мінометним обстрілами в районі населеного пункту Бахмут Донецької області. Орден вручений бабусі Ганні Андріївні.

Відповідно до Указу Президента України від 28 вересня 2023 року№599 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено солдата МАТКОВСЬКОГО Сергія Володимировича (посмертно), який загинув 06 березня 2023 року в результаті бойових дій в районі населеного пункту Бахмут Донецької області. Орден вручений батькам Любові Петрівні та Володимиру Степановичу).

Відповідно до Указу Президента України від 12 жовтня 2023 року №687 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено солдата ТРИМБИЦЬКОГО Олега Миколайовича (посмертно), який загинув 24 жовтня 2022 року вірний військовій присязі у бою за нашу Батьківщину поблизу населеного пункту Спірне Донецької області. Орден вручений брату Віктору Миколайовичу.

Відповідно до Указу Президента України від 24 жовтня 2023 року №603 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом                        «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) солдата ФЕДІНА Сергія Миколайовича, який загинув 17 квітня 2023 року поблизу населеного пункту Червонопопівка Сєвєродонецького району Луганської області. Орден вручений батькам Тамарі Олексіївні та батьку Миколі Івановичу.

Відповідно до Указу Президента України від 10 березня 2023 року №144 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено старшого солдата СКОСАРЯ Євгена Олександровича (посмертно), який загинув 02 серпня 2023 року в районі населеного пункту Олександрівка Донецької області. Медаль вручена дружині Анні Віталіївні.

Відповідно до Указу Президента України від 07 квітня 2023 року №202, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено солдата ТИХЕНКА Володимира Володимировича (посмертно), який загинув 10 квітня 2023 року біля населеного пункту Хромове Бахмутського району Донецької області. Медаль вручена другу Андрію Юрійовичу Юшкову.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *