Інформація про початок проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» на території Лозівської міської територіальної громади у 2024 році

Традиційно початок кожного нового навчального року на території Лозівської міської територіальної громади розпочинається проведенням Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок». Не став винятком і 2024/2025 навчальний рік.

На виконання статті 53 Конституції України «Про освіту» метою проведення заходу є запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять, вжиття заходів щодо повернення їх до навчання, усунення причин і умов, що спричинили негативні наслідки.

Головним завданням організації освітнього процесу під час дії воєнного стану в Україні є створення безпекової ситуації для здобувачів освіти та працівників закладів освіти.

Рішенням виконавчого комітету Лозівської міської ради Харківської області № 1507 від 23.07.2024 «Про організацію проведення у 2024 році на території Лозівської міської територіальної громади Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» затверджено ряд заходів спрямованих на визначення стану підготовки дітей шкільного віку до навчального процесу.

До виконання цих заходів будуть залучені представники служби у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області, Управління освіти молоді та спорту міської ради, сектору ювенальної превенції Лозівського районного відділу поліції Головного управління  Національної поліції у Харківській області, Лозівського міського центру соціальних служб.

Важливим напрямком роботи під час проведення рейду буде здійснення контролю за умовами проживання, навчання, виховання та утримання дітей.  В рамках проведення першого етапу Всеукраїнського профілактичного заходу  «Урок» будуть здійснені цільові обстеження умов проживання дітей,  які перебувають у складних життєвих обставинах, сімей опікунів, піклувальників, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу. Під час обстеження буде перевірено наявність умов для отримання дітьми освіти.

З батьками буде проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків у сфері отримання дітьми повної загальної  середньої освіти, забезпечення потреб дітей в повному обсязі, запобігання вчинення ними правопорушень та недопущення негативних проявів поведінки, пропусків занять без поважних причин.

Важливо пам’ятати, що наші діти живуть зараз в умовах збройного конфлікту і змушені справлятися з небезпекою та нестабільністю, з психологічними та емоційними навантаженнями, страждати від стресу та страху. Тому, зараз вони якнайбільше потребують психологічної допомоги та підтримки.

Загалом, війна має значний негативний вплив на освіту, проте з відповідними зусиллями та підтримкою можна зменшити ці наслідки та допомогти дітям у майбутньому.

Зберігаємо віру у майбутнє, наближаємо перемогу України на всіх напрямках.

                                                                                 Служба у справах дітей

Лозівської міської ради

Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *