У Лозовій відбулися заходи з нагоди 81-ої річниці визволення міста від нацистських окупантів у Другій світовій війні

До Братських могил Меморіалу Слави лягли пам’ятні квіти від Лозівської міської ради та її виконавчого комітету, від народного депутата України Юлії Світличної, від Лозівської районної військової адміністрації та районної ради, від нинішніх захисників України та правопорядку.
Український народ зазнав неймовірно важких втрат у Другій світовій війні, яка зруйнувала і скалічила мільйони людських доль. Це була справжня трагедія. Вона пройшла разом з нацистськими військами, які безжально нищили українську землю, палили міста і села, грабували та вбивали тих, хто не хотів підкоритися окупантам.
Протягом 2,5 років окупації Лозової наші земляки героїчно чинили опір. Десятки тисяч мешканців Лозівщини захищали нашу землю на фронтах Другої світової війни, понад 5 тисяч з них були нагороджені орденами та медалями, 15 – стали Героями Радянського Союзу.
Учасники урочистого мітингу, під час хвилини мовчання, схилили голови в шані перед героями Другої світової війни та сучасними героями. Кожен із них віддав найцінніше – своє життя, щоб українці жили в мирній і вільній державі. Ці люди стали символом мужності, сили і відваги. Їхній подвиг завжди надихатиме на боротьбу за майбутнє України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *