Третій місяць без зарплати: з КП «Теплоенерго» починають звільнятися люди

За останні роки це найскладніша ситуація, говорить керівник Лозівського теплопостачального підприємства Сергій Малишев. Вже чотири людини вимушені були звільнитися, бо не отримують вчасно зарплату. На фоні браку кадрів у майже 50 фахівців – кожен робітник нині цінний, особливо перед початком опалювального сезону.
Є три причини кризи, що склалася: КП «Теплоенерго» так і не виплачують державну компенсацію різниці тарифів – набігло вже понад 150 млн грн, на рахунках тепловиків залишають лише 35% надходжень – діє так зване розщеплення, а також борги населення.
Сергій Малишев звернувся до керівників підприємств та установ громади на нараді 7 жовтня. Попросив вплинути на працівників-боржників та за можливості сплачувати авансові внески.
Попри усі виклики тепловики вже на 100% готові до опалювального сезону. Попередньо, він має розпочатися з 1 листопада. Підготуватися допомогла фінансова підтримка Лозівської громади, партнерів, сприяння голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *