Сміттєві баки не для гілок

Мешканців Лозівської громади поступово привчають не спалювати городину, берегти екологію та здоров’я одне одного. Люди все частіше виносять гілки. І тут виникає інша проблема – забиті баки для побутового сміття та купи поблизу них. Про це розповіли старости на нараді 7 жовтня.
В кожному окрузі проблему вирішують по-різному, зокрема, звертаються до аграріїв, які допомагають технікою. Людям поки що складно пояснювати, що у вартість вивозу побутових відходів не входить сухостій чи компостне сміття, говорять старости. Вони просять за можливості передбачити для округів спеціальні човники. Це місткі конструкції, що з минулого року розставляють у Лозовій працівники КП «Еко-Сан».
Практика човників видалася успішною, говорить директор підприємства Володимир Селезньов. У місті наразі їх 16, в один такий бак може вміститися 8 кубічних метрів компостного сміття, що потім подрібнюють. Послуга човників не входить в тариф для населення. На їх обслуговування місто додатково виділяє кошти. Це робиться для того, щоб зберегти чистим повітря та запобігти стихійним звалищам.
Лозівчани також можуть замовити човник до свого домогосподарства. Вартість послуги – 1320 грн по місту. За компостне сміття плата не береться.
Водночас Володимир Селезньов припускає, що послуга човника для округів може бути набагато дорожчою через віддаленість населених пунктів. На його думку, питання потрібно добре проаналізувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *