Лозівська громада отримала томограф

164968289 108914767862574 3264804062696210400 nЛозівське територіальне медичне об’єднання 26 березня отримало комп’ютерний томограф. Це сучасне обладнання дозволить краще обстежувати пацієнтів і раніше виявляти небезпечні хвороби, зокрема, онкологію. КТ встановлять у стаціонарі №1 у Катеринівці.

– Це потужна машина німецької компанії Siemens – 64-зрізовий КТ, який коштує 18 мільйонів 400 тисяч гривень. У Лозовій одне з найкраще підготованих приміщень для томографу, тому, думаю, вже за два тижні представники виробника почнуть встановлювати обладнання. На КТ дається гарантія 3 роки і відкривати пакування без виробника забороняється, інакше не діятиме гарантія, – розповів директор фірми-постачальника в Україні Сергій Мухін.

Отриманий томограф дозволить лозівським медикам діагностувати усі органи та системи та ставити більш точні діагнози.

– Раніше ми були обмежені рентгенологією і вимушені були відправляти хворих в інші заклади, тепер ми можемо проводити остаточний діагноз у наших стінах, – пояснив Андрій Коробцов, завідуючий рентгенологічним відділенням Лозівського ТМО.

За прогнозами медиків та представників виробника, томограф запрацює у Лозівському термедоб’єднанні влітку, адже кілька місяців триватиме технологічний процес встановлення, підключення, підготовка дозвільної документації та ліцензування.

На новому обладнанні пацієнтів діагностуватимуть завідуючий рентгенологічним відділенням Андрій Коробцов та нова лікар, яка працюватиме в ТМО з травня.

Лозівська громада отримала сучасний та дороговартісний томограф за Програмою Президента «Велике будівництво». Вона також передбачає для територіального медоб’єднання МРТ та ангіограф, зазначив Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

Джерело: Лозівська міська рада