На Лозівщині у полум’ї гинуть птахи та дитинчата тварин

167656424 2435671619912380 6155215460319764461 n

З 29 березня у представників Лозівської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок багато роботи – у громаді з потеплінням почали активно підпалювати луки та балки. Голова місцевого УТМРу Петро Зінченко та єгер Юрій Семеренко щодня об’їжджають угіддя, гасять займання та рахують втрати: обпечені гнізда, птахів, зайченят…

Пожежа, яка сталася 30 березня у Катеринівському старостинському окрузі, загрожувала не лише тваринам, а й селянам. Невідомий о 10 вечора підпалив луки біля хат. Займання вчасно помітив єгер Юрій Семеренко, який живе поруч. Вогонь загасили, але без жертв тваринного світу не обійшлося. Вдень над згарищем налетіли ворони – так представники Лозівського УТМРу визначають місця розташування загиблих птахів та тварин.

Юрій Семеренко розповідає, сильний вітер та темний час доби практично не дають шансів врятуватися мешканцям луків та балок, які гніздяться у сухостої.

Протягом 29-31 березня спалахували великі площі балок у Катеринівському, Садівському та Перемозькому старостинських округах. У селі Іванівка, де вигоріло найбільше, гніздять червонокнижні птахи.

За роки спостережень єгері вже вивчили паліїв – це здебільшого люди, які випасають худобу, аграрії, які самовільно збільшують площу полів та селяни, які підпалюють сухостій без очевидної причини.

Загальними силами членів Лозівської організації Українського товариства мисливців і рибалок вдалося на 20% збільшити популяцію фазанів, зайців, байбаків і навіть косуль, але підпали ставлять під загрозу ці досягнення. Представники УТМРу закликають мешканців громади дбати про майбутнє тваринного світу Лозівщини і не знищувати його заради власної вигоди.

–>

Джерело: Лозівська міська рада