Затвердили макет пам’ятника «Бійцям за незалежність України»

185067983 158476539473717 5002381585566557992 n

Лозівський міський голова Сергій Зеленський разом із представниками «Лозівської Спілки учасників АТО» Сергієм Бєсєдою та Володимиром Полєшком 11 травня відвідали майстерню у Києві, де виготовлятимуть новий пам’ятник «Бійцям за незалежність України».

Як пояснив голова Спілки АТОвців Сергій Бєсєда, наразі затвердили макет із глини. За цим зразком виливатимуть точну копію під бронзу. Її мають завершити до середини липня. Новий проєкт розробила київська майстерня «Арт Казаченко» – скульптор Богдан Казаченко. Вартість пам’ятника – 400 тисяч гривень. З виконавцем розраховується спонсор.

Сквер бійцям за Незалежність України облаштовують більше двох років. Пропозиція його створити надійшла від учасників АТО. Міський голова Сергій Зеленський підтримав ініціативу. У сквері зробили тротуари, облаштували освітлення, висадили дерева, встановили лави та урни. Завершення робіт затягнулося через неякісно виготовлений знак “Бійцям за Незалежність України”. Виконавець ФОП «Чуб» намагався усунути недоліки та тріщини, але безрезультатно. Підрядник не зміг якісно реалізувати ідею розробників проєкту Пам’ятного знаку. Це викликало обурення, як учасників АТО, так і міської влади. Торік вирішили знайти іншого виконавця та виготовити новий пам’ятник. ФОП «Чуб» зобов’язали відшкодувати витрачені кошти.

–>

Джерело: Лозівська міська рада