Управління праці та соцзахисту населення інформує про нові правила надання субсидій

IMG 7974

Автоматичне перепризначення субсидій з травня 2021 року буде проведено громадянам, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021рр та у яких відсутні критерії, за яких житлова субсидія не призначається. Про це на прес-конференції сьогодні, 26 травня, повідомила начальниця Управління праці та соціального захисту населення Вікторія Кіпкало. Керівниця надала інформацію стосовно тієї категорії громадян, яким все ж таки необхідно подати заяви на призначення субсидій та повідомила у яких випадках за новими Правилами житлова субсидія не призначається.

Кому необхідно подати заяви та декларації для призначення субсидій на наступний період з травня 2021 року:

Нові заяви та декларації мають подати громадяни:

  • яким субсидія надавалася у безготівковій формі (шляхом перерахування на рахунки надавачів послуг через АТ «Ощадбанк»;
  • призначена за фактичним місцем проживання на орендоване житло (на орендоване житло, внутрішньо переміщеним особам);
  • якщо субсидія була призначена без врахування окремих осіб з числа зареєстрованих, які фактично не проживають за місцем реєстрації;
  • у разі якщо відбулися зміни в складі зареєстрованих.

Звернутися громадяни мають право впродовж травня-вересня 2021 року, житлова субсидія буде їм призначена з травня 2021 року.

У яких випадках за новим Порядком житлова субсидія не призначається:

– якщо будь-хто із складу домогосподарства або його член сім’ї має у власності більше ніж один транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа);

– якщо будь-хто із складу домогосподарства або його член сім’ї має у власності більше ніж одне житлове приміщення (не враховуються житлові приміщення, які перебувають у спільній, частковій або сумісній власності (переважно це приватизація житла), а також ті, які знаходяться у сільській місцевості (в основному це спадщина).

– якщо будь-хто із складу домогосподарства або його член сім’ї на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у сумі, що перевищує 100 тис.грн.);

– якщо будь-хто із складу домогосподарства або його член сім’ї протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив операції з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис. гривень;

Також Вікторія Кіпкало звернула увагу, що субсидія за травень, тій категорії громадян, яким вона перераховується автоматично, надійде упродовж червня. Це пов’язано з тим, що зміни, які відбулися не внесені до програмного забезпечення Мінсоцполітики. Субсидію за квітень нараховано за старою програмою.

Останньою Постановою змінено форми заяв та декларацій, їх зразки розміщені на сайтах Міністерства соціальної політики України, Лозівської міської ради та управління соцзахисту населення міської ради.

При розрахунку субсидії  не враховуються  доходи громадян від розміщення депозитів.

Прийом документів здійснюється відділом «Центр надання адміністративних послуг»  міської ради за адресою: м.Лозова, вул.М.Грушевського, буд.2  та управлінням праці та соціального захисту населення міської ради за адресою: м.Лозова, м-н 4, буд.73 за попереднім записом.

Для отримання інформації звертатися до управління праці та соціального захисту населення міської ради за телефонами: (05745) 5-13-55, 5-16-46. Попередній запис проводиться управлінням за тел.: (05745) 5-13-55, 5-19-55. Відділом «Центр надання адміністративних послуг» міської ради за тел.: (05745) 2-70-34.

 

–>

Джерело: Лозівська міська рада