Аграрії боролися за 2 ділянки: у Лозівській громаді відбувся земельний аукціон

pixabay com id36151 650x410 1 650x410 1 650x410

У Лозівській громаді 13 липня відбувся земельний аукціон на право оренди двох ділянок. У торгах взяли участь не лише місцеві аграрії, а й представники з Дніпропетровщини.

Площа першої ділянки становить 6,0199 гектарів. Вона знаходиться у Чернігівському старостинському окрузі. Цільове призначення – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Стартова ціна ділянки склала 26 226 гривень. У результаті боротьби учасники її перевищили удвічі. Остаточна вартість – 55 тисяч гривень або більше 9 тисяч гривень за 1 гектар.

Друга ділянка знаходиться на території Миколаївського старостинського округу, за межами населеного пункту. Її площа – 13 гектарів. Цільове призначення – для ведення фермерського господарства. Остаточна вартість її оренди перевищила початкову у 5 разів – 95192 гривень проти 18463.

Переможці мають сплатити річний розмір орендної плати протягом 3 банківських днів. Після зможуть користуватися ділянками протягом 25 років. Щороку розмір орендної плати індексуватимуть.

Орендарі зобов’язані будуть:

– Використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням;

– Своєчасно сплачувати орендну плату;

– Додержуватися вимог законодавства про охорону довкілля;

– Не порушувати прав власників суміжних земельних ділянок та землекористувачів;

– Своєчасно надавати відповідним органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування дані про стан і використання земель та інших природних ресурсів у порядку, встановленому законом;

– Не передавати земельну ділянку в суборенду без дозволу власника;

– Проводити за власний рахунок перевірки збереження родючості ґрунтів не рідше ніж один раз на три роки стану орендованої земельної ділянки на відповідність показникам агрохімічного паспорта земельної ділянки та на вимогу орендодавця;

Долучайтеся до нашого каналу в Telegram

–>

Джерело: Лозівська міська рада