Мешканцям Єлизаветівки вирішили допомогти матеріалами для покрівлі

47e4723d 7e89 478b 9e92 ea3a353566b2Лозівський міський голова 14 липня зустрівся з мешканцями 39 будинку села Єлизаветівка. Люди просили допомогти з ремонтом покрівлі.

У Єлизаветівці 6 років немає комунального обслуговуючого підприємства, тому мешканці не сплачують так звану квартплату. Люди самі збирають гроші на поточні роботи. На ремонт покрівлі у 39 будинку необхідно понад 200 тисяч гривень. Мешканці попросили голову Лозівської громади виділити кошти на оновлення покриття, адже самотужки зібрати таку суму не можуть.

Сергій Зеленський запропонував селянам допомогу матеріалами. Кошти на них виділять з місцевого бюджету. Голова громади також дав доручення фахівцям попрацювати з місцевими аграріями, щоб посприяли з виконанням робіт.

Водночас начальник Управління ЖКГ Олександр Залізінський зауважив, що у Єлизаветівці немає юридичної особи, котрій можна було б передати матеріали. Людям запропонували підтримку у створенні ОСББ, за прикладом сусідніх будинків. У 2 з 10 багатоповерхівок Єлизаветівки власники квартир вже об’єдналися. За 4 роки в цих ОСББ зробили ґанки, відмостки, цоколі, відремонтували під’їзди, освітлення, замінили люки, частково ремонтували дахи.

До Лозівської громади Єлизаветівка приєдналося 2 роки тому. За цей час у селі зробили щитові у кількох під’їздах, полагодили електрику, оновили дитячий, спортивний майданчики, зовнішнє освітлення біля них, відремонтували ФАП, встановили там сучасне опалення та облаштували прилеглу територію, добилися ремонту дороги з Краснопавлівки, поточними роботами виконали одну з вулиць села.

Дольова участь у ремонті покрівель 5 років практикується у Лозовій. У місті є обслуговуючі підприємства, тому лозівчани купують матеріали, а комунальники виконують роботи – криють до 24 тисяч квадратних метрів на рік. З місцевого бюджету також виділили 200 000 гривень на матеріали для покрівель у селищі Орілька. За інформацією Управління ЖКГ, вже кілька будинків зацікавилися пропозицією. 

Долучайтеся до нашого каналу в Telegram

–>

Джерело: Лозівська міська рада