Подальша реконструкція Палацу культури та ремонт фонтану

IMG 3189

Міський голова Сергій Зеленський зібрав на нараду працівників культури обговорити подальші кроки у реалізації двох проєктів: «Реконструкція з прибудовою спортивного комплексу Лозівського міського Палацу культури» та Реконструкція самопливного каналізаційного колектору по вулиці Машинобудівників, у рамках якого передбачено ремонт фонтану та площі поряд з Палацом культури. Обидва проєкти подані на фінансування до Державного Фонду регіонального розвитку.

Загальна вартість проєкту «Реконструкція з прибудовою спортивного комплексу Лозівського міського Палацу культури за адресою: пр. Перемоги 1, м. Лозова Харківської області» станом на 2018 рік складає 63 млн грн. Спортивний комплекс призначений для денних і вечірніх занять спортом. 

До спортивного комплексу входитиме:

– існуючий спортивний зал, площею 620,14 кв.м.

– гімнастичний зал, зал для тактичної підготовки з різних видів спорту, зал для силових тренувань, зал для настільного тенісу;

– роздягальні з душовими та санвузлами

– тренерська

– хол з гардеробною площею

– медично-відновлювальний центр.

Міський голова у ході наради доручив розробити коригування до проєкту – включити до нього облаштування поряд зі спортивним комплексом майданчиків для літніх тренувань з баскетболу, волейболу та футболу.

Наразі у міському Палаці культури на завершальному етапі реалізація проєкту з капітального ремонту будівлі, яка фінансується за Програмою Президента України «Велике будівництво». Завершити його планують до кінця 2021 року.

У 2019 та 2020 роках у Палаці культури повністю відремонтували дах – уклали більше 4-х тисяч квадратних метрів мембранної покрівлі та провели ремонт парапетів. Замінили вітражі у фойє і встановили енергозберігаючі вікна на 3-му поверсі, завершують утеплення фасаду, воно виконано на 80 %, утеплюють фундамент, робитимуть відмостку. Встановили триметрову огорожу навколо задньої частини будівлі. Наразі очікують встановлення ліфту та пандусу для людей з обмеженими можливостями.

Щодо проєкту Реконструкція самопливного каналізаційного колектору по вулиці Машинобудівників, у рамках якого передбачено ремонт фонтану, його фінансування міська влада порушує на усіх рівнях. Проєкт розроблено у 2018 році, він пройшов експертизу та додаткове коригування. Проєктом передбачено ремонт колектору, який пролягає під спорудою фонтану, монтаж труб, установка фонтану, ремонт чаші, укладення тротуарною плиткою усієї площі біля міського Палацу культури. На реалізацію цих заходів потрібно понад 24 мільйона гривень.

–>

Джерело: Лозівська міська рада