У мерії засідала комісія з упорядкування найменувань вулиць у Лозівській тергромаді

IMG 3881

Розглядали звернення установ та громадян щодо перейменування об’єктів топоніміки населених пунктів Лозівської міської територіальної громади. Вивчали пропозиції щодо перейменування: вулиць Московської і Халтуріна у місті Лозова, вулиці Жовтневої та провулку Пролетарського у смт Краснопавлівка, вулиць Пролетарської та Дзержинського у смт Панютине. На засіданні розглядали ймовірні варіанти щодо перейменування цих вулиць, заслухали інформацію Лозівського Краєзнавчого музею.

Члени комісії переконані назви місцевої топоніміки мають увічнювати пам’ять тих людей, які внесли вагомий внесок у піднесення добробуту громади, її популяризації у світі, а також тих, хто захищав країну від ворога.

Після вивчення питання фахівцями,  пропозиції щодо перейменувань вулиць,  винесуть на громадські обговорення.

Також під час засідання заслухали інформацію Апарату Верховної Ради України стосовно однакових назв населених пунктів Лозівської тер громади. Село Миколаївка є у Артільному, Миколаївському та Шатівському старостинських округах. Село Веселе у Смирнівському та Яковлівському, Федорівка у Миролюбівському та Надеждівському, Українське у Домаському та Орільському старостинському округах. 

Апарат Верховної Ради України рекомендує провести загальні збори громадян та вивчити громадську думку з приводу зміни назви цих населених пунктів.

Долучайтеся до нашого каналу в Telegram

–>

Джерело: Лозівська міська рада