В Єлизаветівці створили ОСББ – вже третє

238592380 2551569161655958 7059357202445540399 n

Мешканці 39 будинку у селі Єлизаветівка взяли відповідальність за своє житло та створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Першочергове завдання ОСББ “МРІЯ-39” – покрівля. Вона не лише протікає, – руйнується вже фасад будинку. Допомогти ініціативним мешканцям вирішили з місцевого бюджету. Із співвласниками новоствореного ОСББ у суботу, 14 серпня, зустрівся голова Лозівської громади Сергій Зеленський.

Міський голова дав завдання керівнику КП «Тепловодосервіс» Сергію Войцеховичу прорахувати вартість робіт. Попередньо, ремонт обійдеться у понад 200 тисяч гривень. Міський голова пропонуватиме депутатам підтримати виділення коштів для Єлизаветівського ОСББ на найближчій сесії.

У Єлизаветівці 6 років немає комунального обслуговуючого підприємства, тому мешканці не сплачують так звану квартплату. Люди самі збирають гроші на поточні роботи. Із створенням ОСББ у 39 будинку планують запровадити обов’язкову щомісячну плату, пояснила голова об’єднання Валентина Пеншина. Загалом у селі Єлизаветівка 10 багатоповерхівок, у 3-х з них вже створили ОСББ.

Після зустрічі з людьми голова громади оглянув котельню та нові котли, що опалюють навчальний заклад. Обладнання нещодавно ввели в експлуатацію.

До Лозівської громади Єлизаветівка приєдналося 2 роки тому. За цей час у селі зробили щитові у кількох під’їздах, полагодили електрику, оновили дитячий, спортивний майданчики, зовнішнє освітлення біля них, відремонтували ФАП, встановили там сучасне опалення та облаштували прилеглу територію, добилися ремонту дороги з Краснопавлівки, поточними роботами виконали одну з вулиць села.

 

–>

Джерело: Лозівська міська рада