Управителів багатоповерхівок закликають подбати про мешканців та сплатити борги за електроенергію

37fa885e 5b07 4f4e a8a9 3ea7001858d4У Лозівській міській раді 19 серпня зібрали енергетиків, комунальників, приватних управителів та представників ОСББ. Основна тема зібрання – освітлення місць загального користування, допоміжних приміщень та забезпечення сталої роботи ліфтів. Наразі мешканці 10 багатоповерхівок міста можуть залишитися з непрацюючими ліфтами та темними під’їздами, бо управителі цих будинків не сплачують за електроенергію. 

«Житлова управляюча компанія» уклала договір з ПрАТ «Харківенергозбут» на закупівлю електричної енергії. За цією угодою КП «ЖУК» розраховується за освітлення 326 будинків, а приватні управителі, ОСББ відшкодовують йому кошти за спожиту електроенергію. Наразі 10 будинків заборгували відшкодування. «ЖУК» вирішив виключити боржників з договору. Ці управителі мають час до 1 жовтня, щоб або сплачувати відшкодування або перейти на «прямі» угоди з енергетиками, встановивши лічильники у місцях загального користування.

Приватні управителі КСК «Лозова» та ФОП Костюк С.І. пояснили, не сплачують за освітленням, бо «ЖУК» не перерахував будинкам, що перейшли в їхнє управління, кошти за невиконані роботи. Директор КП «ЖУК» Володимир Бреус пояснив, раніше за рахунок одних будинків могли вирішували проблеми інших, тому в деяких багатоповерхівках роботи перевиконані, а в деяких – недовиконані. Зараз для багатоповерхівок, що знаходяться в управлінні КП «ЖУК», роблять окремі рахунки, тому таких ситуацій більше не буде. Щодо невикористаних коштів, то розглядають можливість взаємозаліків.

Керівник групи по роботі з побутовими споживачами АТ «Харківобленрего» Вадим Шевченко пояснив, коли, наприклад, ОСББ перейде на прямий договір, то голова об’єднання подаватиме щомісячні звіти за використану електроенергію у будинку. На основі цих даних робитимуться нарахування.

Зустріч керівників громади, комунальників, енергетиків, управителів та представників ОСББ тривала майже 3 години – накопичилося багато питань: прибирання прибудинкової території, виготовлення технічних паспортів та інше. Перший заступник міського голови Олександр Жидков закликав учасників зібрання зустрічатися частіше та обговорювати проблеми у форматі конструктивного діалогу – без взаємних звинувачень та шантажу. Заступник міського голови Денис Петренко дав усім присутнім особистий номер телефону та попросив вчасно повідомляти про проблемні питання.

  –>

Джерело: Лозівська міська рада