Керівники громади зустрілися з представниками ГС «Консорціум ветеранських організацій сходу»

IMG 6533

Представив громадську спілку «Консорціум ветеранських організацій сходу» депутат Харківської обласної ради, учасник АТО Анатолій Козловський. Під час зустрічі з першим заступником Лозівського міського голови Олександром Жидковим та заступником Володимиром Барановським, Анатолій Козловський поінформував, що їхня організація допомагає в налагодженні співпраці між спілками ветеранів АТО та міською владою, займається об’єднанням зусиль по допомозі учасникам і ветеранам АТО та ООС і членів їхніх родин. Відзначив, що він приємно здивований тим, як налагоджена ця робота у Лозовій.

Розповів, що до лозівських АТОвців приїхали надати допомогу в залученні міжнародних коштів та реалізації грантових програм на реабілітаційні цілі, зайняття спортом, організацію дозвілля учасників бойових дій та членів їхніх родин. Згодом це дасть можливість розвантажити міський бюджет.

Олександр Жидков розповів, що міською владою опрацьовано питання створення Центру надання допомоги учасникам бойових дій. Наразі оголошено конкурс на заміщення посад начальника та головного спеціаліста. У ньому запропоновано взяти участь членам АТО. Займатиметься центр виключно учасниками бойових дій та членами їхніх родин – соціальні питання, медичне обслуговування, зайняття спортом, участь в патріотичному вихованні. У Лозівській тергромаді мешкає 766 учасників бойових дій й 21 родина загиблих.

У ході зустрічі учасники порушили питання реалізації проєкту з капітального ремонту скверу Бійцям за Незалежність України. Наразі триває підготовка до оголошення тендерних процедур на визначення підрядника, розповів начальник Управління житлово-комунального господарства Олександр Залізінський. На погодження архітектору до міста Києва направлено документацію по новому пам’ятному знаку. Після її погодження та підписання представниками Лозівської спілки АТО, відразу буде оголошено тендер. Новий пам’ятник «Бійцям за незалежність України» за підтримки спонсорів вже виготовлено.

–>

Джерело: Лозівська міська рада