«Теплоенерго» запропонувало нові економічно обґрунтовані тарифи

tn1 shcho robiti koli v borotbi za teplo ne griyut navit batarei 5ebbd3ad4778e

Лозівське КП «Теплоенерго» розрахувало нові тарифи на теплопостачання. Намір про їхнє встановлення оприлюднили 3 вересня. Зростання тарифів обґрунтували подорожчанням основних складових: газу, електроенергії та мінімальної заробітної плати.

За інформацією підприємства,в середньому  вартість природного газу для потреб населення збільшилась на 16,38%, для потреб бюджетних установ та інших споживачів – на 119,87%, вартість електричної енергії подорожчала на 17,13%, фонд оплати праці збільшився на 9,48%, вз’язку зі зміною мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

У структурі нових тарифів енергоносії, на вартість яких підприємство не має впливу, становлять 71,47%. Разом із фондом оплати праці та єдиним соціальним внеском ці складові займають майже 84%, решта – ремонт, амортизація, загальновиробничі та адміністративні витрати, податки.

Відтак, теплопостачання для населення може подорожчати на 15,9% і становитиме 2422,42 грн/Гкал (з ПДВ), для бюджету – на 51,78%, 3813,81 грн/Гкал (з ПДВ), для інших споживачів – на 52,22% 3815,36 грн/Гкал (з ПДВ).

Окремо розрахували нові  тарифи для мешканців будинків з автономними котельнями (будинок 41А на 4 мікрорайоні  – 2407,42 грн/Гкал (з ПДВ) та по вулиці Покровська, 22 – 2421,9 грн/Гкал (з ПДВ).

У зв’язку з незастосуванням економічно обґрунтованих тарифів минулого опалювального періоду, підприємство недоотримало 58 млн. грн. Щодо різниці тарифів керівники громади зверталися до обласного керівництва та підіймали це питання на зустрічі з Міністром розвитку громад та територій України Олексій Чернишовим у Києві 27 серпня.

Олексій Чернишов запевнив, наразі доопрацьовують механізм державної компенсації різниці вартості газу, що утворилася протягом минулого осінньо-зимового періоду. Це дозволить теплопостачальним підприємствам розрахуватися з боргами та розпочати опалювальний сезон.

–>

Джерело: Лозівська міська рада