ХОДА добиватиметься реконструкції спортивної зали Лозівського Палацу культури

photo 2021 09 15 16 03 00 4

Спортивну залу Лозівського Палацу культури спільно з міським головою Сергієм Зеленським 15 вересня оглянув Михайло Харнам, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації. Голова громади пояснив, що спортивний простір Палацу планують зробити більшим за рахунок прибудови. Головна мета – сучасна баскетбольна зала з місцями для глядачів, щоб на належному рівні проводити Всеукраїнські змагання.

У Лозовій вже п’ятий рік існує баскетбольний клуб «Восток». Його вихованці здобувають перемогу у Чемпіонаті України “Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги”.  Лозівським баскетболістам необхідна сучасна тренувальна зала. Наразі приміщення Палацу культури, де повинні проходити ігри, не відповідає вимогам Федерації баскетболу України.

У прибудові запланували також гімнастичний зал, зал для тактичної підготовки з різних видів спорту, зал для силових тренувань, зал для настільного тенісу, роздягальні з душовими та санвузлами, тренерську, хол з гардеробною площею, медично-відновлювальний центр.

Для людей з обмеженими фізичними можливостями та осіб з інвалідністю в спортивному комплексі запроєктовані доступні входи та зручності для занять спортом і санвузли.

Михайло Харнам розповів, зараз в Україні діє багато програм з підтримки шкіл, дитсадків, об’єктів спортивної інфраструктури, програма Президента «Велике будівництво». Найперше реалізують комплексні проєкти, що включають енергозбереження, систему вентиляції, інклюзію… Найголовніше, щоб ці об’єкти, були затребувані серед мешканців громади.

«Все, що залежить від облдержадміністрації, ми від себе зробимо – можливе і неможливе, щоб цей об’єкт був реалізований. Ми будемо захищати його перед Офісом Президента, перед комісією Міністерства регіонального розвитку – для того, щоб на нього виділили кошти. На об’єкт є проєктно-кошторисна документація, вона достатньо актуальна та свіжа на сьогодні», – запевнив заступник голови ХОДА.

Питання реконструкції спортивної зали з прибудовою Палацу культури Сергій Зеленський також озвучував на нараді з Міністром регіонального розвитку Олексієм Чернишовим 10 вересня.

Наразі у міському Палаці культури на завершальному етапі реалізація проєкту з капітального ремонту будівлі. Його фінансують за програмою Президента України «Велике будівництво». Завершити проєкт планують до кінця 2021 року.

У 2019 та 2020 роках у Палаці культури повністю відремонтували дах – уклали більше 4-х тисяч квадратних метрів мембранної покрівлі та провели ремонт парапетів. Замінили вітражі у фойє і встановили енергозберігаючі вікна на 3-му поверсі, завершують утеплення фасаду, утеплюють фундамент, робитимуть відмостку. Встановили триметрову огорожу навколо задньої частини будівлі. Очікують встановлення ліфту та пандусу для людей з обмеженими можливостями.

–>

Джерело: Лозівська міська рада