У селі Павлівка Друга пацієнтів приймають у новому ФАПі

photo 2021 11 02 16 38 34 2

У селі Павлівка Друга фельдшерсько-акушерський пункт перевели у нове відремонтоване приміщення. Вартість робіт – майже 200 тисяч гривень. За ці кошти оновили каналізацію, електрику, стіни, зробили натяжні стелі, встановити бойлер та сантехніку, щоб медики та пацієнти могли користуватися теплою водою.

Раніше фельдшерсько-акушерський пункт працював у старій будівлі, що перебувала в аварійному стані: руйнувався фундамент, дах, стінами йшли тріщини. Приміщення ФАПу потребувало значних вкладень. Водночас були пусті площі у місцевому навчальному закладі. Оскільки “Павлівський ліцей” був заповнений лише наполовину, то витрати на одну дитину перевищували нормативні розрахунки освітньої субвенції.

ФАП вирішили перевести у будівлю «Павлівського ліцею», з окремим входом, розмежувавши потоки відвідувачів, – пояснив Олексій Корпан, заступник Лозівського міського голови.

За словами посадовця, “переїзд” пункту дозволить громаді заощаджувати на енергоносіях, як освітньої, так і медичної сфери. Вивільнену будівлю планують запропонувати для оренди – на конкурсних засадах.

Цьогоріч відкрили також нове приміщення амбулаторії у селі Перемога. Медзаклади в Олександрівці, Тихопіллі та Яковлівці ремонтували торік. 

–>

Джерело: Лозівська міська рада