У Лозівській громаді обговорили лист прокуратури щодо ексдепутатів сільських рад

photo 2021 12 13 09 44 58Лозівська окружна прокуратура звернулася до керівництва Лозівської громади щодо ексдепутатів сільських та селищних рад. Вони начебто невчасно подали декларації. Більшість сільських рад припинили повноваження ще 2018 року, приєднавшись до Лозівської громади.

У листі від 10 грудня правоохоронці зазначили, що встановлюються факти можливого несвоєчасного подання декларації депутатами місцевих рад минулого скликання. Працівники прокуратури запросили рішення сесій сільрад та рішення про приєднання до Лозівської міської ради. Голова громади доручив профільним спеціалістам розглянути звернення та відреагувати на нього.

Раніше, наприкінці листопада, до Лозівського міського голови звернулися старости та повідомили, що ексдепутатів сільських та селищних рад почали масово викликати до поліції. Їх начебто звинувачують у навмисному неподанні декларацій за 2019 та 2020 роки, однак ще у серпні 2018-го ці сільські ради припинили свою діяльність, приєднавшись до Лозівської громади. Законність вимог правоохоронців тоді викликала у керівництва громади запитання.

З цього приводу Сергій Зеленський звернувся до керівництва області, очільників правоохоронних структур та до громадських правозахисних організацій щодо юридичної підтримки ексдепутатів.

–>

Джерело: Лозівська міська рада