Якщо ви шукаєте новий рецепт для смачного обіду власного приготування, то суп з мідіями стане ідеальним вибором. Це неймовірно смачна страва, яка поєднує в собі ніжність морепродуктів та багатий смак овочів.
Щоб приготувати цей неймовірно смачний крем-суп, вам знадобиться кілька інгредієнтів. Почніть з розморозження мідій. Наріжте цибулю дрібними шматочками та часником. Перець і моркву нарізані тоненькими пластинками.
У каструлю злегка розітріть нашатковану цибулю та часник у розігрітому маслі, поки вони стануть золотистого кольору. Потомитися разом з іншими овочами. Покладіть в каструлю нашатковану картоплю та накрийте водою. Дайте супчику повариться до готовності.
Поки сушак вариться, підготуйте мідії. Вилийте вершковий бульйон з каструлі, накрийте його кришкою, щоб подавити їх, й опустіть в каструлю. Закиньте в каструлю креветки та дайте їм трохи потомитися разом з мідіями.
Час, коли мідії та креветки готуються, використайте для приготування вершкового пюре. Викладіть частиці мідій та креветок у блендер, додайте вершки та відкинуту частину бульйону готування і змішайте до гладкості виною. На кінець закиньте у пюре трохи цибулі та дрібно нарізаного сиру, щоб додати трохи гостроти та аромату.
Готовий крем-суп з мідіями і креветками servirуйте з сирком, травами та трохи оливкової олії. Це ідеальний перший страва на будь-якому обіді або вечері, і він підніме настрій всій вашій родині під час спільного прийому їжі.
Рецепт перший з додаванням локшини
До приготування цього смачного крем-супу з мідіями вам знадобиться:
- 500 г мідій
- 1 л бульйону (рослинного або м’ясного)
- 1 цибуля
- 2-3 зубчики часнику
- 1 морква
- 2-3 картоплі
- 150 г локшини
- 30 г вершкового масла
- сіль, перець, чебрець за смаком
Розморозьте мідії і вилущіть їх з черепашниць. Дрібно наріжте цибулю, моркву, картоплю і часник.
У каструлі розітріть вершкове масло та підсмажте на ньому цибулю, додайте моркву і картоплю. Злегка підсмажте ці овочі. Додайте часник та обсмажте ще 2-3 хвилини.
Потомитися бульйоном. Дайте закипіти. Далі викладіть мідії і відкиньте ті, що не відкрились. Вино і обсмажте ще хвилин 10-15. Потім зняти з вогню і перетерти супчик блендером або пропустити через сито.
Додайте мелений перець, сіль, та чебрець за смаком і проваріть ще 2-3 хвилини.
Покладіть у суп нашатковану локшину і варіть ще 5-7 хвилин.
Подаємо гарячим, присипавши кожну порцію натертим сиром та порції можуть бути прикрашені креветками і зеленню. Смакуйте цей неймовірно смачний суп з мідіями!
Рецепт другий томатний суп
Другий томатний суп – це смачна, ароматна страва, яка легко готується. Його основою є бульйон з овочів і морепродуктів, який прикрасить вишуканість вашого столу. До приготування цього супу вам знадобляться такі інгредієнти:
- мідії;
- креветки;
- цибуля;
- часник;
- томатна паста;
- бульйон;
- картопля;
- морква;
- перець;
- вино;
- вершкове масло;
- сир;
- чебрець;
- сіль;
- вода.
Для початку приготуйте бульйон з овочів і морепродуктів. Для цього підготуйте свіжу мідію і креветки – розморозьте їх і промийте під холодною водою. Наріжте цибулю злегка брудною і обсмажте її на вершковому маслі. Додайте мелений часник і тушкуйте цю суміш на невеликому вогні.
Потім додайте мідії і креветки до цієї підсмаженої цибулі і часнику. Закиньте разом з бульйоном з овочів і морепродуктів і дайте їм потомушитися на невеликому вогні. Після цього додайте нарізану картоплю і моркву, а також шматочки перцю. Все це доведіть до готовності ідеального крем-супу.
В цьому часі займіться приготуванням соусу з томатною пастою, який пізніше додається в суп. Для цього злегка фіксуєте томатну пасту та додайте її в бульйон. Ретельно змішайте і продовжуйте готувати на помірному вогні.
Після цього додайте вино і пюре з картоплі, щоб суп став більш густим і насиченим смаком. Дайте страві потомитися на вогні ще 10-15 хвилин. В заключення прикрасьте суп змідіями і креветками вершковими маслами та розтертий сир. Подавайте страву гарячою з шматочками хліба та свіжим чебрецем для більшого смакового задоволення.
Рецепт третій з додаванням сиру
Для приготування цього крем-супу з мідіями вам знадобиться:
- 300 г мідій
- 2 шт картоплі
- 1 шт цибулі
- 1 шт моркви
- 1 зубчик часнику
- 50 г вершкового масла
- 200 мл вершків
- 50 г меленого сиру
- сіль та перець – за смаком
Спочатку розморозьте мідії, а потім злегка промийте їх під холодною водою. Дайте зрізати мідії на шматочки.
У каструлі розігрійте вершкове масло, додайте нарізану цибулю, моркву та часник і потоміть це все на середньому вогні декілька хвилин. Залейте овочі бульйоном та додайте картоплю, нарізану кубиками.
Тепер дайте бульйону з овочами закипіти і варіть на середньому вогні до того моменту, коли картопля звариться. Після цього зменшите вогонь, додайте мідії і варіть ще кілька хвилин.
Злегка охолодіть масу і ретельно розтерть її блендером або протерти через сито для отримання однорідного пюре.
Поверніть пюре назад до каструлі і разом з супом знову підігрійте до кипіння. Додайте мелений сир та вершки, перемішайте і доведіть до готовності.
Перед подачею полить вершками, посипте зеленими чебрецями і подавайте гарячим. Смак цього крем-супу з мідіями та сиром вразить навіть найвибагливіших гурманів!
Рецепт четвертий додаємо вершки
Для приготування крем-супу з мідіями і морквою вам знадобляться наступні інгредієнти:
- мідії – 500 грамів;
- морква – 1 шт;
- цибуля – 1 шт;
- часник – 2 зубчики;
- картопля – 2 шт;
- вершкове масло – 2 столові ложки;
- соус вершковий – 100 мл;
- сіль, перець – за смаком;
- зелень – для прикраси.
1. На першому етапі приготуйте бульйон з мідій. Для цього овочі ретельно промийте, наріжте моркву, цибулю і часник.
2. Потоміть овочі у каструлі з розімленим маслом, до чого додайте мелений перець і часник.
3. Додайте мідії і потоміть їх до відкриття.
4. Дайте бульйону трохи затягнутися і процідіть через сито або власному відкриття.
5. Далі додайте бульйон до каструлі разом із нашаткованою картошкою і водою. Це другий етап приготування.
6. Закиплюйте і далі варіть до готовності картоплі, після чого розбавте бульйон до зручного смаку водою.
7. Збити весь вміст каструлі в пюре.
8. Додайте вино, закиньте мідії і варіть ще декілька хвилин.
9. Злегка обсушіть морепродуктів.
10. Наріжте цибулю і моркву шматочками, злегка піджарте на олії разом з морквою.
11. Дайте овочам трохи остудитися й додайте до супчика разом із зеленню.
12. При подачі на стіл,полийте суп вершковим соусом і прикрасьте зеленню.
Ваш смачний суп з мідіями готовий!