Як правильно прати пухові подушки вдома: кращі методи та поради

Пухові подушки як прати в домашніх умовах

Пухові подушки – це чудовий вибір для тих, хто любить м’якість і комфорт під час сну. Вони створюють умови для глибокого, здорового і спокійного сну. Такі подушки відрізняються високою якістю та довговічністю, але, як і кожну річ, їх необхідно час від часу прати.

Якщо ви хочете дбати про свої пухові подушки в домашніх умовах, це зовсім не складно. Трохи зусиль і у вас є можливість відновити свої подушки до стану нових. Якщо ви пратимете їх руками, то також зможете впевнитися у тому, що матеріал не пошкодиться, а головне – запобігти алергічним реакціям та забезпечити свіже, чисте спальне місце.

Перед початком прання потрібно трохи підготувати подушку. Відкрийте її замок та вийміть із середини кілька пір’їн. Хоча також можна не розділяти пір’я та тканину, а прати все разом. Але, якщо ви зустріли у своїй подушці пір’їнок, то найкраще його видалити. Видалення пір’їнки забезпечить більш якісне прати та просушування подушки.

Для праття пухової подушки необхідно мати велику кількість води, так як її буде важко віджати. Подушку можна прати у великому басейні або ванній, наповнивши її водою. Залийте ванну водою і туди покладіть подушку. Додайте трохи миючого засобу для догляду за пуховими виробами.

Переваги пір’яних подушок

Переваги пір’яних подушок

Будуть разів кілька більше, ніж у звичайних синтетичних подушок. Якщо вам потрібно мати комфортний і здоровий сон, то пір’яна подушка буде найкращим вибором для вас.

Такі подушки можна прати в домашніх умовах та необхідно це робити кілька разів на рік. Для прання пір’яних подушок можна використовувати м’який миючий засіб та пральну машину, але краще це робити вручну, щоб матеріал не пошкодився.

Якщо у вас немає можливості прати подушку, то її можна вимити вологою ганчіркою з милом. Потім її необхідно промити водою та просушити на повітрі. Для просушування найкраще використовувати сонячну погоду або спеціальний сушильний апарат.

Перо, яке знаходиться всередині подушок, може затримувати вологу, тому її необхідно видаляти протягом року. Для цього трохи відкрийте подушку та видаліть з неї перо та пух. Також, якщо ви відчуваєте, що подушка стала менш комфортною, то можна покласти новий напірник або перо.

Крім того, пір’яні подушки мають приємний на дотик матеріал і дозволяють шкірі дихати під час сну. Вони не накопичують пил, тому пір’яна подушка підходить для людей з алергією і проблемами з диханням.

Прання

Прання

Пухові подушки потрібно прати не частіше двох разів на рік. Найкраще прати їх в напірнику, але якщо такої немає, то ви можете використовувати звичайну тканину.

Перед пранням необхідно трохи відбити подушки, щоб більше пера вийшло на поверхню. Потім прати їх в холодній воді, додавши трохи мила або порошку для прання. Якщо у вас є можливість, використайте пралку з режимом “дуже делікатний” або “ручне прання”. Якщо такої можливості немає, то прати потрібно вручну.

Починаємо прання, занурюючи подушку в воду та ретельно розтираючи її руками. Потім промиваємо її декілька разів, щоб повністю змити мило. Після прання, зверніть увагу на просушування. Не висушуйте подушку на прямому сонячному світлі, так як це може пошкодити пухові волокна. Краще всього просушувати їх на повітрі або в спеціальному просушувачі для пухових подушок.

Крім прання, потрібно також звернути увагу на зберігання пухових подушок. Щоб вони не втратили форму, рекомендується покласти їх у спеціальні пакети або ковдри, які забезпечать додаткову підтримку. Також можна залишити їх просто в чохлі на час, коли ви не користуєтесь подушками.

Якщо ви дотримуєтесь всіх рекомендацій щодо прання та зберігання пухових подушок, то вони будуть служити вам протягом багатьох років, надаючи комфортний сон і відпочинок.

Сушка

Сушка

Після прання подушки необхідно їх правильно просушити. Якщо ви маєте можливість, найкраще підібрати погоду на вулиці і вішати подушки на свіжому повітрі під прямим сонячним промінням. Такий спосіб сушки використовували ще наші бабусі і тим самим продовжувайте їх традицію.

Якщо сушити пір’яну подушку в приміщенні, то потрібно пам’ятати про деякі правила. Сушити її на повітрі витягнутою, відразу після прання. Періодично підкидайте подушку, щоб пух перерозподілився і подушка була рівномірно висушена.

Не рекомендується висушувати подушку на батареї, оскільки вона може розповзтися і втратити свою форму. Якщо вам все-таки немає іншого виходу, то покласти кілька шарів міцного тканини на батарею і на них вже покласти подушку.

Трохи ускладнює процес сушки наявність напірника. Тому, перед початком сушки необхідно зняти його і починаємо сушити саму подушку.

Під час сушки потрібно періодично перевертати подушку і підкидати її, щоб пух і пір’я були добре просушені. Також можна використовувати фен для швидшого висушування. Але будьте обережні і не перегрівайте подушку, оскільки це може пошкодити матеріал.

Залиште подушку на повітрі до повного просушування. Якщо ви відчуваєте, що подушка волога, залиште її ще на кілька годин. Після цього можна одягати напірник і використовувати новий пуховий подушок.

Догляд за подушками

Догляд за подушками

Якщо ви хочете, щоб ваші пухові подушки зберігалися протягом багатьох років, то необхідно про них дбати належним чином. Матеріал, з якого вони виготовлені, потребує особливої уваги і дотримання певних правил.

Найкраще прати пухові подушки раз на рік, але якщо ви помітили плями або неприємний запах, то це треба зробити швидше. Зазвичай цей матеріал не любить багато вологи, тому краще відмити його з руками або на дуже ніжному режимі в пральній машині. Якщо ви вирішили помити пухові подушки самостійно, то необхідно ретельно прочитати інструкцію до них, оскільки не всі моделі можна прати.

Після прання потрібно ретельно просушити подушки. Краще висушувати їх на повітрі, але не на прямому сонячному світлі, оскільки це може пошкодити матеріал. Якщо ви маєте можливість вистелити підлогу або підвісити подушки на вершині ліжка, то використовуйте цей метод для швидшого висушування.

Для збереження форми подушок можна використовувати спеціальні напірники або звичайні мішковину чохли. Їх потрібно регулярно прати разом з подушками і прасувати. Крім того, щоб пір’я не починало злякатися, можна трохи потрусити подушку під час прання і під час висушування.

Якщо у вас немає можливості прати пухові подушки самостійно, то можна звернутися до фахівців. Вони зможуть провести професійне прання та догляд за такими подушками. Не залишайте цей процес на потім, оскільки вологість може спричинити появу неприємного запаху або пошкодити матеріал.