Пісочне тісто – це найкраща основа для приготування різноманітних солодких страв. Воно має ніжну консистенцію та дивовижний смак, який додається ягодами. Для приготування пирога з пісочного тіста з ягодами спочатку потрібно приготувати саме тісто.
Для цього беремо міксер та вибиваємо яйця з цукром до однорідної маси. Потім додаємо масло, розтоплене на водяній бані, та знову все ретельно перемішуємо. Далі в суміш додаємо просіяне борошно та сіль. Завершуємо готовку тіста, додаючи в нього ванільний цукор.
Готове тісто ставимо у холодильник на 30-40 хвилин, щоб воно трохи затверділо. Потім виймаємо його з холодильника, розкатуємо на стілі у форму для пирога. Одну частину тіста розкладаємо по дну форми, а другу частину використовуємо для приготування верхньої кришки пирога.
На дно пирога кладемо ягоди – можна використовувати полуницю, малину, смородину або інші свіжі ягоди за сезоном. Потім закриваємо пиріг верхньою кришкою з тіста, зробивши надрізи, щоб ягоди могли виділяти сік. Пиріг потрібно випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин. Часом може знадобитися більше чи менше часу, залежно від характеристик вашої духовки.