Якщо світло вимкнули не за графіком: Зеленський радить українцям скаржитися на такі випадки

На вечір 9 листопада планові стабілізаційні відключення електроенергії залишаються у 15 областях та Києві, аварійних – немає, а от про позаграфікові відключення варто інформувати місцеву владу.

Про це зазначив президент України Володимир Зеленський під час чергового звернення.

“Будь ласка, якщо відключення вашого будинку чи вулиці відбувається сьогодні не за графіком, повідомляйте місцевій владі та представникам енергокомпанії, яка вас обслуговує. Вони повинні виправити ситуацію і дотримуватися графіка”, – сказав він.

Водночас президент повідомив, що станом на вечір 9 листопада стабілізаційні обмеження постачання електрики є в 15 областях і місті Києві, заразом аварійні відключення відсутні.

“Всюди, де електрика відключена, це має відбуватися згідно з опублікованими графіками”, – наголосив він.

Зеленський також зазначив, що під час сьогоднішньої зустрічі з премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте серед питань захисту українського неба та експортної зернової ініціативи було обговорено й відновлення енергетики України.

Як відомо, у четвер, 10 листопада, по всій території Україні будуть застосовані планові відключення, однак найбільші обмеження стосуватимуться Києва, Київської, Чернігівської, Черкаської та Житомирської областей.

Будуть відключення і на Буковині.


0