Український борщ став найкращою національною стравою на кулінарному конкурсі в Японії

В Японії відбувся фуд-освітній форум і кулінарний конкурс World Chef King Summit 2022, у якому український борщ отримав престижну нагороду.

Про це розповів шеф-кухар Дмитро Марценюкрозповів на сторінці в Instagram.

Він тривав з 11 до 13 листопада на японському острові Аваджі. Від України у форумі взяв участь Дмитро Марценюк – посол борщу у США, а також співзасновник та шеф-кухар українського ресторану у Вашингтоні. Кулінару випала можливість розповісти в Японії про унікальність і важливість української культури, зокрема їжі та борщу.

“Японія влаштувала теплу зустріч і дуже насичений графік. Багао емоцій і вражень від моєї поїздки. Наші люди – це шалена підтримка та надзвичайна сила!” – написав кулінар.

Як зазначається, кошти, зібрані під час форуму, буде передано для Збройних сил України та для закупки теплогенераторів українським військовим.


168