В Україну можуть приїхати польські слідчі, які беруть участь у розслідуванні інциденту з ракетою

Якщо буде потрібно, польські слідчі, які беруть участь в розслідуванні інциденту з падінням ракети в Пшеводуві, приїдуть в Україну,- заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Про це повідомляє RMF24.

Моравецький заявив: “Як тільки це буде необхідно, польські слідчі виїдуть на українську сторону”.

Він запевнив, що уряд прагне якнайшвидше пролити світло на цей інцидент.

“Ми також отримуємо підтримку від наших американських союзників. Сьогодні я зустрівся з американською делегацією, яка також представила мені певну послідовність подій, які, скоріш за все, відбувалися в той час”, – повідомив Моравецький.

Глава польського уряду зазначив, що необхідно залишити місце для слідчих, експертів та фахівців. “У нас є такі фахівці, прекрасні фахівці, але ми також не тільки дозволили, а й запросили наших союзників, американських фахівців та інших для перевірки цього інциденту”, – пояснив він.

“Ми хочемо якомога тісніше співпрацювати, в тому числі з українською стороною, тому що не забуваймо – це вони сьогодні борються там за мир, за безпеку, за спокій в Європі, в тому числі і в Польщі. Там вони гинуть на своїх барикадах, в своїх окопах також за наш спокій і за нашу безпеку”, – сказав Моравецький. Як він наголосив, “кожна деталь має бути пояснена дуже ретельно”.


92