Водій мікроавтобуса здав 31-річного ухилянта прикордонникам на Закарпатті

Водій

Мешканець Закарпаття намагався незаконно перетнути українсько-словацький кордон, підсівши у пасажирський автобус під час проходження прикордонного контролю. Відомо, що чоловік прийшов на кордон пішки, познайомився із водієм автобуса Mercedes і попросив непомітно перевезти його до Словаччини за 4 тис. грн. Коли прикордонники підійшли до автобуса для перевірки, водій сам здав ухилянта правоохоронцям. Відтак і водія, і ухилянта забрала поліція.

Як у четвер, 2 березня, повідомила Держприкордонслужба, інцидент стався на пункті пропуску «Малий Березний». За даним правоохоронців, закарпатець прийшов на КПП пішки і нишком підсів у мікроавтобус, який їхав у Словаччину, коли решта пасажирів проходили паспортний контроль. «Прикордонники встановили, що правопорушник познайомився з водієм на АЗС перед пунктом пропуску, де вони і домовилися про план подальших дій. Відповідно до задуму, ухилянт мав дочекатися завершення контрольних процедур і сісти в мікроавтобус разом з іншими пасажирами», – йдеться у повідомленні.

Утім, коли прикордонники підійшли до автобуса, його водій вигнав ухилянта геть, вибіг до правоохоронців і здав чоловіка правоохоронцям. Прикордонники викликали на пункт пропуску поліцію, відтак правоохоронці забрали і водія автобуса, і 31-річного ухилянта до райвідділу. Дії закарпатця розцінюють як порушення за ст. 336 ККУ (ухилення від призову за мобілізацією), крім того, на нього склали протокол за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП (спроба незаконного перетину кордону). Про порушення водія за ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) прикордонники проінформували поліцію.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter