Журналісти Bihus.Info з’ясували, на кого Медведчук і Козак записали частки в київських компаніях

Віктор Медведчук та Тарас Козак наразі перебувають поза межами України

Журналісти Bihus.Info знайшли жінку, на яку оточення колишнього нардепа Віктора Медведчука записало частки в кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень. Мова йде про 62-річну Ольгу Куць зі Львова, яка є бенефіціаркою низки фірм, які, своєю чергою, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві, йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Як повідомляється, Куць є кінцевою бенефіціаркою компанії «Істбуд», на яку оформлено майже гектар землі на бульварі Дружби народів з цільовим призначення «для будівництва готельно-офісного будинку», орієнтовною вартістю у 160 млн грн.

Куць також є бенефіціаркою фірми «Таун Ленд Компані» – замовниці будівництва житлового комплексу «Поетика» в Києві. На фірму зараз оформлені недобуди (в реєстрі нерухомості так і вказано: компанія володіє низкою об’єктів незавершеного будівництва за адресою, де зводять ЖК).

відео Bihus.Info

Жінка також є співвласницею компанії «Промтек», у розпорядженні якої перебуває понад гектар землі на київській Борщагівці – під будівництво культурно-розважального комплексу.

Компанії, в яких Куць значиться власницею найбільших часток, виявилися пов’язаними з будівельним бізнесом обраного від «ОПЗЖ» нардепа Вадима Столара. Частку в бізнесі Столара, за інформацією журналістів, у 2020-му придбали Віктор Медведчук та його близький соратник, а нині екс-нардеп-втікач Тарас Козак. Безпосередньо Медведчук і Козак серед офіційних партнерів Столара так і не з’явилися, але саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Ольга Куць.

Тож, журналісти припустили, що за Куць насправді може ховатися саме оточення Медведчука, приховуючи цінні активи від можливих арештів.

У розмові з журналістами власниця визнала, що була і продовжує бути підставною особою. Під час розмови з Ольгою Куць з’ясувалося, що раніше вона працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака. Вона просто підписала довіреність.

Також Куць заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів від діяльності цих фірм і залюбки позбулася б цих активів «прямо сьогодні». За словами жінки, до неї ще не зверталися правоохоронці. Відтак, журналісти вже підготували низку заяв та звернень в силові органи щодо необхідності детальнішого розслідування і подальшого арешту активів, що можуть бути пов’язані з Медведчуком та Козаком.

Нагадаємо, 13 січня Віктор Медведчук, Тарас Козак, Ренат Кузьмін, Андрій Деркач і Андрій Аксьонов втратили свої депутатські повноваження після того, як Верховна Рада ухвалила постанови про позбавлення їх депутатських мандатів.

Перед цим, 10 січня, президент Володимир Зеленський позбавив цих людей українського громадянства.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter