Поліція затримала 50-річного буковинця з трьома ухилянтами в авто

За скоєне мешканцю Буковини загрожує до дев’яти років позбавлення волі

Поліція затримала 50-річного мешканця прикордонного села на Буковині, який на своєму Volkswagen Tiguan віз до кордону трьох ухилянтів. За 7,2 тис. євро буковинець погодився перевезти військовозобов’язаних чоловіків впритул до українсько-молдовського кордону та проінструктувати, як перейти кордон так, аби їх не помітили правоохоронці. Зараз провіднику ухилянтів загрожує до дев’яти років тюрми.

Як у четвер, 23 лютого, повідомила прес-служба поліції Чернівецької області, йдеться про 50-річного мешканця села Верхні Петрівці. Чоловік допомагав військовозобов’язаним втекти з України, щоб уникнути мобілізації.

«Порушник відвіз чоловіків на своєму автомобілі Volkswagen Tiguan до державного кордону України та Республіки Молдова, де проконсультував їх щодо подальших дій. За свої послуги чоловік отримав 2, 4 тис. євро з кожного військовозобов’язаного», – йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці повідомили про підозру провіднику ухилянтів за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За скоєне мешканцю Буковини наразі загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter