ВАКС вирішив арештувати екс-заступника міністра Василя Лозинського

Апеляційна палата ВАКС скасувала домашній арешт колишнього заступника голови Мінрегіону Василя Лозинського

Апеляційна палата ВАКС скасувала домашній арешт колишнього заступника голови Мінрегіону Василя Лозинського. Натомість його взяли під варту з можливістю вийти під заставу у сумі 50 млн грн. Про це пише прес-служба ВАКС.

Судді розглянули апеляції сторони обвинувачення і сторони захисту. Обвинувачення вважало, що Лозинському обрали мʼякий запобіжний захід, а захист наполягав на тому, що ексзаступник міністра отримав необґрунтовану підозру.

«За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу сторони захисту без задоволення та задовольнила апеляційну скаргу прокурора», – зазначили у суді.

Лозинського посадили під арешт на два місяці, як альтернативу йому призначили заставу – 50,2 млн грн. Його взяли під арешт у залі суду.

21 січня співробітники НАБУ затримали заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Його підозрюють в отриманні хабаря у розмірі 400 тис. доларів при закупівлі генераторів. Повна сума закупівлі складала 1,8 млрд грн. Наступного дня Лозинського звільнили з посади.

24 січня ВАКС обрав Лозинському запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом. Хоча детектив НАБУ та прокурор САП просили заарештувати Лозинського з альтернативою 50 млн грн застави.

36-річний Василь Лозинський працював спеціалістом відділу міжнародних зв’язків Львівського університету внутрішніх справ. У 2008-2011 роках працював на різних посадах у Міністерстві фінансів, після цього очолював департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА.

У 2019 році він став першим заступником тодішнього голови ЛОДА Маркіяна Мальського, а через півроку його призначили першим заступником міністра розвитку громад.

На початку листопада Кабінет міністрів призначив першого заступника міністра розвитку громад і територій Василя Лозинського виконуючим обов’язки міністра після звільнення з цієї посади Олексія Чернишова. Пізніше Кабмін об’єднав міністерства інфраструктури і розвитку громад та територій. Об’єднане міністерство очолив Олександр Кубраков, а Лозинський був призначений його заступником.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter