В Україні 13 лютого не відключатимуть світло

У понеділок, 13 лютого, майже по всій Україні не відключатимуть світло, свідчать повідомлення обленерго. Це пов’язано з тим, що оператор енергосистеми «Укренерго» не надав лімітів споживання для областей.

Так, ввечері 12 лютого компанія ДТЕК повідомила, що, оскільки лімітів на споживання електроенергії не встановлено, то в Києві, а також у Київській, Одеській та Дніпропетровській областях світло не вимикатимуть.

Згодом подібні повідомлення опублікували «Прикарпаттяобленерго», «Чернівціобленерго», «Волиньобленерго», «Рівнеобленерго», «Закарпаттяобленерго», «Запоріжжяобленерго» та інші. Водночас, станом на 21:30 неділі про «безліміт» не повідомили «Житомиробленерго», «Львівобленерго», «Тернопільобленерго».

Так, «Вінницяобленерго» повідомило, що в цей день у області вимірюватимуть реальне споживання електроенергії. У подальшому ці дані використають для надання кожній області точніших лімітів.

«Хмельницькобленерго» також повідомило про відсутність лімітів енергоспоживання для області. Однак там зауважили, що після останньої російської атаки в північних громадах області можливі мережеві обмеження.

Згодом інформацію про те, що в більшості областей 13 лютого світло не відключатимуть, підтвердив керівник «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, локальні мережеві обмеження можливі на Харківщині, Хмельниччині й Одещині.

Нагадаємо, «Укренерго» планувало в період з 7 лютого вимірювати реальне споживання для кожної області: для кожного регіону було визначено «день без відключення». Утім, після російського ракетного удару по енергоінфраструктурі 10 лютого ці графіки скасували.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter