Радбез ООН збереться на екстрене засідання через ракетні атаки на Україну

Україна вимагатиме від світу рішучої реакції на російські злочини

Через черговий масований російський обстріл критичної інфраструктури ініціювала термінове засідання Ради Безпеки ООН. Воно відбудеться сьогодні, 23 листопада, о 23:00 за київським часом. Очікується, що на ньому виступить президент України.

Як повідомив президент Володимир Зеленський, він доручив запросити термінове засідання послу України в ООН Сергію Кислиці.

«Убивство цивільного населення, знищення критичної інфраструктури – це тероризм, і Україна й далі вимагатиме від світу рішучої реакції на ці злочини», – наголосив президент.

Перед цим Зеленський заявив, що черговим масованим обстрілом України Росія довела, що вона є державою-спонсором тероризму.

«Сьогодні Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Нарешті. Дякую всім європарламентарям. А потім Росія довела всьому світу, що це все правда, застосувавши 67 ракет по нашій інфраструктурі, по нашій енергетиці, по звичайних людях», – наголосив президент.

Як інформував ZAXID.NET, сьогодні російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку по українських містах. У низці регіонів лунали вибухи. Відомо про щонайменше 6 загиблих та 50 поранених у Києві та Київській області.

Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, протиповітряна оборона збила 5 дронів-камікадзе та 51 із приблизно 70 ракет. Окупанти завдали ударів по об’єктах критичної інфраструктури з літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту.

У країні запровадили екстрені вимкнення світла. Обмеження дають змогу зменшити навантаження на мережі, забезпечити балансування енергосистеми та уникнути додаткових аварій.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter