Смачні рецепти приготування бастурми з курячої грудки в домашніх умовах

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах смачні рецепти

Бастурма – це смачна закуска, яка походить зі східних кухонь. Зазвичай вона приготовляється зі свинини або яловичини, але чому б не спробувати зробити її з курячої грудки? Цей рецепт особливо підходить для тих, хто хоче насолодитися смаком бастурми, але водночас дотримується здорового способу харчування.

Для приготування бастурми з курячої грудки вам знадобиться декілька спецій. Перш за все, потрібно підготувати маринад. Змішайте декілька столових ложок суміші прянощів за вашим смаком, додайте декілька столових ложок солі та беремо кухонної пілі під час замішування. Отриману масу змішуємо з курячою грудкою, яку нарізаємо на шматки. Додаємо м’ясо до маринаду та залишаємо його просушуватися в холодильній камері протягом декількох годин або навіть ночі.

Після того, як куряча грудка настоїлася в маринаді, її можна просушити. Для цього беремо декілька столових ложок піску, розкладаємо його на піалу та розміщуємо на ньому шматок м’яса. Зверху можна посипати ще трохи суміші прянощів для насиченого смаку. Просушуємо бастурму в холодильній камері при температурі близько 4-6 градусів протягом 3-4 днів.

Тому, якщо ви хочете спробувати смачну бастурму, але бути впевненими у якості і складі продукту, спробуйте зробити її з курячої грудки самостійно. В домашніх умовах ви з легкістю зможете приготувати цю смакоту, використовуючи натуральні інгредієнти та свіжий м’ясний продукт. Побалуйте себе і своїх близьких смачною бастурмою!

Секрети приготування делікатесів

Секрети приготування делікатесів

Для приготування смачної бастурми з курячої грудки в домашніх умовах важливо дотримуватись декількох секретів. Починаємо з підготовки маринаду. В суміші спецій, яку вибираємо на свій смак, додаємо декілька хвилин просушеної курячої грудки. Це дозволить м’ясу насититися ароматами та приправами.

Отриману суміш маринаду заливаємо у піалу і додаємо курячу грудку. Настоюємо в холодильній камері від декількох годин до декількох днів, залежно від того, як хочете отримати м’ясо на смак.

Коли куряча грудка настоїлася, змішуємо пісок з прянощами в окремій піалі. Беремо шматок готової бастурми і обкладаємо його отриманим маринадом. Потім покриваємо шматок м’яса піском і залишаємо його в прохолодному місці на кілька годин або протягом ночі.

Для більш насиченої консистенції та смаку можна кілька разів повторити процедуру просушування м’яса. Чим більше разів м’ясо просушуємо, тим виразнішим буде смак бастурми.

Після закінчення процесу просушування м’ясо готове для приготування. Його можна вживати у вигляді шматків або нарізки, які можна додавати до салатів, сендвічів або вживати окремо. Головне – приготувати бастурму з любов’ю та насолодою!

Бастурма на сучасний лад

Бастурма на сучасний лад

Бастурма з курячої грудки – це смачна страва, яку можна легко приготувати в домашніх умовах. Для приготування бастурми на сучасний лад потрібно вміти правильно підготувати маринад і налаштувати температурний режим.

Починаємо з приготування маринаду. Для цього змішуємо різні прянощі, такі як часник, кмин, паприку, імбир, куркуму та інші улюблені спеції. Всі ці інгредієнти додаємо до кухонної мелочі і добре натираємо. Отриману суміш перекладаємо в холодильну камеру і настоюємо її декілька годин або протягом ночі.

Потім беремо шматок курячої грудки і добре натираємо його отриманим маринадом. Далі беремо пісок і викладаємо його на дно піалу. На пісок кладемо натерту грудку і рівномірно розподіляємо її. Зверху заливаємо ще одним шаром піску. Таким чином створюється щільна консистенція, яка дозволить рівномірно просушити бастурму.

Після цього піало з бастурмою ставимо в холодильну камеру на декілька днів. Протягом цього часу бастурма настоюється, а суміші проникають у куряче м’ясо, надаючи йому насичений смак.

Після настоювання бастурму витягуємо з холодильної камери і просушуємо на повітрі протягом кількох днів. Це дозволяє зберегти всі смакові властивості бастурми і зробити її смачною та ароматною.

Отже, приготування бастурми на сучасний лад досить просте. Вам потрібно тільки вміти правильно підготувати маринад, налаштувати температурний режим та трохи почекати. І отже, на вашому столі з’явиться смачна бастурма з курячої грудки, яка точно сподобається всім!

Традиційна бастурма гурманам на замітку

Традиційна бастурма гурманам на замітку

Бастурма – це смачна страва, яка підійде для справжніх гурманів. Цей домашній рецепт дозволить приготувати надзвичайно смачну бастурму з курячої грудки. Але всьому свій час, тому не поспішайте, адже процес виготовлення бастурми триватиме приблизно 10 днів.

Спочатку важливо приготувати маринад. Для цього змішуємо спеції та прянощі: можна використовувати суміші зі своїми улюбленими інгредієнтами, або ж взяти готову суміш для маринаду бастурми. Додаємо насіння кмину та корицю для особливого смаку. Запах цих прянощів додасть страві неповторну ароматику.

Потім перемішуємо маринад добре, щоб всі спеції рівномірно розподілились. Потім ми натираємо курячу грудку цією сумішшю, забираючи багато часу на цей етап. Головне – ретельно промаринувати м’ясо, щоб воно насичилося смаком маринаду.

Після цього беремо піалу камери холодильника та посипаємо декількома ложками піску. Шматок м’яса ми обкладемо цим піском, щоб дати йому потрібну консистенцію. Потім влітку втопчемо цей шматок в піску, щоб він просушився рівномірно і став чудовим копченим смаком.

М’ясо ми залишаємо просушуватися на протязі 5 днів в холодильній камері. Потім настоюємо ще 3 дні, щоб бастурма набрала насичений смак. Якщо хочете, можна додати до маринаду кілька часникових зубчиків, щоб бастурма отримала більш насичений смак.

Після цього, ваша смачна бастурма готова до подачі на стіл. Після такої тривалої обробки м’ясо стає неймовірно смачним і ніжним. Спробуйте цей рецепт і ви не пожалкуєте!