Британська розвідка вказала на найвразливішу ділянку оборони росіян на Донбасі

Росіяни, швидше за все, розглядатимуть збереження контролю над Сватовим як політичний пріоритет

Місто Сватове у Луганській області перетворилося на найбільш вразливу ділянку оборони російської армії на фронті. Про це повідомило Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Як повідомляється, британські аналітики звернули увагу, що впродовж останніх семи днів тривають інтенсивні артилерійські перестрілки навколо Сватового в Луганській області. Як і на інших ділянках фронту, російські війська продовжують ведуть будівництво оборонних позицій та майже напевно частково укомплектовані погано навченими мобілізованими.

Завдяки тому, що південно-західну лінію фронту Росії тепер легше обороняти вздовж лівого берега Дніпра, Сватове, ймовірно, є більш уразливим оперативним флангом російських військ.

«Росіяни, швидше за все, розглядатимуть збереження контролю над Сватовим як політичний пріоритет. Однак командири стикаються з військовими реаліями підтримки надійної оборони, а також намагаються забезпечити ресурсами наступальні операції південніше Донецька», – вважають у розвідці Великої Британії.

Оборонній і наступальній спроможності росії продовжує заважати серйозна нестача боєприпасів і кваліфікованого персоналу, додає британська розвідка.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) висловили думку, що зима навряд чи спинить контрнаступ ЗСУ.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter