Звільнений за напад на журналістів екс-голова «Укрексімбанку» отримав нову держпосаду

За напад на журналістів Євген Мецгер заплатить штраф

Наглядова рада ПрАТ «Українська фінансова житлова компанія» призначила Євгена Мецгера головою правління на своєму засіданні 11 листопада. Про це повідомила прес-служба підприємства.

ПрАТ «Укрфінжитло» належить Міністерству економіки та займається ринком іпотечного кредитування, сприянням та впровадженням фінансово-кредитних механізмів забезпечення українців житлом.

Нагадаємо, 4 жовтня 2021 року «Схеми» повідомили про напад у державному «Укрексімбанку» під час запису інтерв’ю із головою правління Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він наказав охороні «забрати камери» та «дістати з них касети». Журналіст зміг записати те, що відбувалось, на аудіо.

Представники редакції, які прибули на місце події, викликали поліцію й написали заяву про перешкоджання журналістській діяльності. У відповідь державний «Укрексімбанк» звинуватив журналістів «Схем» у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом і додав, що планує звернутися до правоохоронців.

Згодом двох працівників «Укрексімбанку», які 4 жовтня напали на журналістів програми «Схеми», поновили на посадах, але потім звільнили. Мецгер звільнився за власним бажанням.

Голосіївський райсуд Києва 14 вересня визнав винними Євгена Мецгера, екс-директора департаменту банківської безпеки банку Ігоря Тельбізова і екс-начальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осіпова у перешкоджанні роботи журналістам і призначив кожному штраф.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter