Актор Шон Пенн вручив Володимиру Зеленському свого «Оскара»

Володимир Зеленський вручив Шону Пенну орден «За заслуги» ІІІ ступеня

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 8 листопада, зустрівся з американським актором, кінорежисером, сценаристом і продюсером, лауреатом премії «Оскар» Шоном Пенном. Актор привіз свою статуетку «Оскар» і передав її президентові як символ віри в перемогу України. Відзнака перебуватиме в Україні до закінчення війни, повідомили на сайті президента.

Шон Пенн та Володимир Зеленський обговорили можливості для підтримки України. Зеленський подякував актору за увагу й підтримку країни та її народу та вручив йому орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Фото з сайту президента

Шон Пенн та Володимир Зеленський відвідали Алею сміливості на столичній площі Конституції. На ній поруч з іменами багатьох світових лідерів, які допомогли Україні під час повномасштабного вторгнення РФ, є й іменна табличка актора. Зеленський зазначив, що Алея сміливості починається саме з таблички, яка присвячена Шону Пенну, адже він відвідав Україну в перший день російського вторгнення, 24 лютого.

«Ми надзвичайно вдячні всім людям, які приїжджали особисто, щоб підтримати Україну й наших громадян. І ми хотіли мати місце, завдяки якому сучасні й майбутні покоління українців пам’ятатимуть тих сміливців, які були з Україною із самого початку», – сказав Володимир Зеленський.

Шон Пенн також розповів, що продовжує роботу над своїм фільмом про Україну.

До слова, це вже третій візит актора до України за час повномасштабного вторгнення Росії.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter