Україна втратила 90% вітрової та близько половини сонячної енергетики, – Галущенко

Через вторгнення Росії в Україну близько 40-50% сонячної енергетики виведено з експлуатації

Через вторгнення Росії в Україну 90% вітрової та близько 40-50% сонячної енергетики виведено з експлуатації. Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко, повідомила «Економічна правда».

За словами міністра, через те, що основна частина зеленої енергетики розташована на півдні країни, її втрати наразі є найбільшими. Він розповів, що з експлуатації виведено 90% вітрової та 45-50% сонячної енергії.

Галущенко відмітив, що у 2019-2020 роках в Україні відбулося стрімке зростання зеленої енергетики. Відповідно її частка в енергосистемі України складала приблизно 10-11%. За його словами, планувалося, що у 2030 році ця частка становитиме мінімум 25%.

«Вважаю, що після нашої перемоги, з урахуванням тих руйнацій, які були завдані Росією, ми, можливо, її переглянемо та збільшимо відсоток», – сказав міністр.

Нагадаємо, за словами Галущенка, внаслідок російських обстрілів 10 жовтня було уражено близько 30% енергетичної інфраструктури України. 22 жовтня РФ знову завдала масових ударів по енергетичних об’єктах, обстріли обмежили електропостачання 10 областей та Києва.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter