Чотирьох жителів Вінниччини затримали за публікацію відео російських ударів

На Вінниччині Служба безпеки України затримала чотирьох місцевих жителів, які знімали та пересилали відео з влучаннями запущених росіянами дронів-камікадзе. Про затримання СБУ повідомила в середу, 19 жовтня.

Один із затриманих відзняв на відео наслідки атаки дронів-камікадзе, на якому видно масштаби ураження об’єкта критичної інфраструктури, і переслав колегам, інші троє також поділилися цим відео з друзями. Вже за півгодини відео з’явилося у російських пропагандистів, а за годину відбувся повторний ракетний обстріл, який призвів до ще більших руйнувань і поранень людей, – йдеться в повідомленні СБУ.

«На даний час розумію, що вказані матеріали були використані країною-агресором на шкоду безпеці України. Неправильність своїх дій усвідомлюю, мої відеоматеріали могли бути використані для коригування точності завдання ударів. Ніякого умислу на нанесення шкоди Україні чи допомоги державі-агресору не маю», – сказав один із затриманих.

СБУ нагадала, що за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність.

«Служба фіксує випадки поширення таких відео в інтернеті, здійснює комплекс пошуково-процесуальних дій із встановлення та притягнення фігурантів до відповідальності», – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, 19 жовтня росіяни вкотре завдали масованого ракетного удару по Україні, зокрема й по енергетичних об’єктах у Вінницькій області.

11 жовтня російські агресори завдали дронами-камікадзе удар по Ладижинській ТЕС. Через певний час, коли на місці працювали рятувальники, воєнні злочинці вдруге вдарили по цій же ТЕС. Тоді повідомлялося про шістьох постраждалих.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter