Через російську атаку пошкоджені енергетичні об’єкти у трьох областях України

На місцях російських атак уже працюють ремонтні бригади

Внаслідок російської атаки зранку у понеділок, 17 жовтня, зазнали пошкоджень об’єкти енергетики на півночі та у центрі України. НЕК «Укренерго» не виключає застосування графіків аварійного відключення споживачів.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, росіяни атакували енергетичну інфраструктуру України у трьох областях – Києві, Дніпропетровській та Сумській областях.

«Зокрема зафіксовано 5 ударів дронами у Києві. Пошкоджено енергетичні об’єкти та житловий будинок. Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині й Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки», – написав він.

Своєю чергою, в «Укренерго» повідомили, що вже працюють над усуненням наслідків, при цьому не відкидають можливості введення графіків аварійних відключень.

«Внаслідок терористичної атаки пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури в центральному та північному регіонах України»,повідомила прес-служба компанії у Telegram.

Зазначається, що на місцях уже працюють ремонтні бригади.

«Диспетчерський центр Укренерго не виключає можливості введення графіків аварійних відключень. Тому важливо дотримуватися режиму ощадливого споживання електроенергії по всій країні, особливо у вечірні години доби», – наголосили у компанії.

Як інформував ZAXID.NET, вранці 17 жовтня росіяни атакували дронами-камікадзе іранського виробництва та ракетами низку об’єктів на території України.

Нагадаємо, що минулого тижня росіяни завдали масованих ракетних ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури в 11 областях і Києві. Електропостачання порушено практично по всій країні. У 8 регіонах виникли проблеми з водопостачанням.

Масовані ракетні обстріли призвели й до перебоїв з інтернетом та зв’язком у різних регіонах України. Так, у шести містах були або є складнощі з інтернетом, а у 8 областях частково зник і погіршився зв’язок. Українців закликали зменшити споживання електроенергії у вечірній час понеділка, 10 жовтня, а також у наступні дні. Це необхідно для того, щоб знизити навантаження на електромережу на тлі російських ракетних атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter