Олексій Данілов розповів, скільки високоточних ракет залишилося у Росії

Уламок ракети комплексу «Іскандер», якими росіяни обстрілюють міста України

На території Росії залишилося трохи більше чверті високоточних ракет з усього запасу, який був на початок вторгнення в Україну в лютому. Про це в інтерв’ю Радіо НВ заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

За його словами, попри суттєве зменшення кількості високоточних ракет, Росія має у своєму розпорядженні великі запаси снарядів радянського зразка, які також можуть застосовуватися для обстрілу українських міст.

Як зазначив Данілов, станом на сьогодні в арсеналі РФ залишилося менш як 30% сучасних боєприпасів від тієї кількості, якою вона володіла напередодні повномасштабного вторгнення в Україну.

На уточнювальне питання журналіста про те, скільки ракет є у розпорядженні Кремля і коли він не зможе ними користуватися, секретар РНБО відповів, що час вже наближається.

«Наша розвідка працює бездоганно. Ми знаємо з математичною похибкою кількість ракет, що залишилися на території РФ. Йдеться саме про високоточні, які для нас мають найбільший клопіт», – сказав він.

Крім цього, стверджує Олексій Данілов, в арсеналі Росії також є зенітні ракети радянського зразка С-300, але їхня сумарна кількість також зменшилася після повномасштабного вторгнення.

«Я не маю права називати абсолютні цифри, які хотіли б від мене почути. Якщо брати відсотки, то йдеться про те, що залишається 25-28% від загальної кількості, яка була у них на 24 лютого», – зазначив секретар РНБО.

Згодом міністр оборони Олексій Резніков заявив про те, що наразі в Росії залишилося 609 високоточних ракет.

«В Росії залишилося 609 високоточних ракет. На початку війни Росії проти України кількість ракет складала 1844. Два висновки: військова поразка Росії неминуча, Росія – терористична держава», – написав голова оборонного відомства повідомив у Twitter.


інфографік Міноборони

Зауважимо, що про виснаження запасів ракетного озброєння раніше також писало агентство Reuters, коментуючи наслідки масових атак ракет 10-11 жовтня. За даними журналістів, для удару по українських містах ЗС РФ використали дефіцитні ракети великої дальності, проте окупантам не вдалося уразити військові об’єкти.

Військова розвідка України, зі свого боку, повідомляла, що в Росії залишилося менш як 200 балістичних ракет «Іскандер», через що окупанти змушені обстрілювати українські міста снарядами радянського зразка, які вже мали бути утилізовані.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter