Іспанія почала навчати українських військових користуватися системою ППО Aspide

Навчання українських військових відвідала міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес

В іспанському місті Сарагоса українські військові проходять навчання з використання наземного зенітно-ракетного комплексу Aspide. Міністерство оборони Іспанії повідомило, що навчання відвідала міністерка оборони Маргарита Роблес, пише «Мілітарний».

19 українських військовослужбовців прибули на навчання у рамках зобов’язання міноборони Іспанії щодо надання підтримки Україні. Навчання українців відбувається на військовій авіаційній базі у місті Сарагоса. Воно поділене на дві частини: для операторів та для обслуговуючого персоналу (зброярі, механіки та електронники).

«Окрім навчання, яке ви проходите тут, я хотіла передати вам підтримку та прихильність всієї Іспанії до України. Ваше перебування тут для нас є способом показати вам нашу вдячність та захоплення. Весь український народ і ви показали, що ви хоробрі та героїчні», – сказала Роблес.

У міністерстві оборони Іспанії заявили, що будуть підтримувати Україну до її повної перемоги у війні.

Спочатку тренувальна місія мала тривати три тижні, але потім її подовжили ще на сім днів. Тому навчання завершаться 14 жовтня. Але Іспанія продовжить навчати українських захисників і вже 1 листопада там планують зустріти нових військових ЗСУ.

«Система Aspide, на якій навчаються українські військові, яка зараз використовується у Повітряних силах Іспанії, забезпечить українській армії боєздатність, а також діятиме як засіб стримування», – зазначили у міноборони Іспанії.

Наземний зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) Spada Aspide ще відомий під назвою Skyguard Aspide. Це спільна італійсько-швейцарська розробка. Його сконструювали у процесі модифікації ракети Aspide для її використання на сухопутних платформах.

Іспанська влада пообіцяла Україні систему ППО Aspide 25 серпня.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter